Trener Hajduka nakon kontroverzne pobjede protiv Intera: ”Bilo je svega, na kraju je najvažnije pobijediti”

Foto: fah

Nakon višemjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Prva hrvatska nogometna liga se vratila. U 27. kolu prvenstva na svom praznom Poljudu Hajduk je došao do pobjede protiv zaprešićkog Intera 2:1. Bila je to u najmanju ruku kontroverzna pobjeda Hajduka ostvarena pogotkom u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Splićani su slavili golom  debitanta Dimitrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice trener Hajduka, Igor Tudor, priznao je da je ”bilo svega”, no, složio se kako je ”na kraju ipak najvažnije pobijediti”. Je li doista u sportu najvažnije pobijediti ili je najvažnije da pobjeda bude izborena u viteškoj borbi, bez repova?

“Bilo je svega. Bilo je drame, na kraju veselje i na kraju je najvažnije pobijediti. Prva utakmica nakon dva mjeseca, bez publike i to se osjećalo. Sami smo se doveli u nervozne situacije jer nismo zabili čiste situacije na početku. Nadodamo primljeni pogodak i to je to. U drugom dijelu smo nastavili na isti način.”

Tudor je zadovoljan zbog činjenice da je trenerima dozvoljeno mijenjati pet igrača tijekom utakmice zbog pandemije koronavirusa. Podsjetimo, prije pandemije moglo se mijenjati tri igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam jednom rekao kako se to već trebalo uvesti prije 10 godina kada se broj utakmica klubova povećao zbog Lige prvaka i Europa lige. Tri zamjene su premalo tako da se nadam da će i ovo pravilo ostati u budućnosti. Velika je ovo stvar, imate puno mogućnosti kao trener”, poručio je trener Hajduka, koji je do pobjede došao na krilima VAR tehnologije.

Naime, susret su obilježile odluke VAR-a, najprije je dosuđen kazneni udarac za Hajduk te crveni karton igraču gostujuće momčadi, Soldi, zbog igranja rukom, a poslije pobjedničkog pogotka pregledavala se snimka prije gola. Lopta je stigla u kazneni prostor Intera, na nju su krenuli igrač gostujuće momčadi Mlinar i Ismajli, došlo je kontakta, Mlinar je pao. Ubačenu je loptu već spomenuti Dimitrov glavom zabio u mrežu. VAR se oglasio, sudac Lovrić je snimku pregledao te je zaključio kako je sve bilo čisto. Igrači zaprešićkog kluba i njihov trener, Tomislav Ivković, naravno, ljutito su prosvjedovali zbog takve odluke, međutim, ništa im nije vrijedilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.