Tri protiv hrvatskog kluba: Španjolski sudac Michael Oliver u dvije Dinamove utakmice dosudio četiri kaznena udarca

Foto: fah

Prvi susret osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice sudio je engleski sudac Michael Oliver, a zanimljivo u dvije utakmice koje je sudio ‘modrima’ dosudio je četiri jedanaesterca. Tri protiv Dinama, a jedan za.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kolovozu 2015. dosudio je tri kaznena udarca protiv Dinama u utakmici pretkola Lige prvaka protiv Moldea. Međutim, Norvežani su promašili dva kaznena udarca, a ‘Modri’ su prošli dalje rezultatom 3-3 nakon što je utakmica u Maksimiru završila 1-1.

Oliver je dosudio jedanaesterac za norveški sastav već u osmoj minuti, ali je Kamara pucao preko gola. Dinamo je potom zabio tri gola u razmaku od pet minuta, a strijelci su bili Pjaca (17), Ademi (20) i Rog (22). Molde je smanjio u 43. minuti golom Hussain, a u sudačkoj nadoknadi Oliver je dosudio i drugi kazneni udarac za domaćine. Eduardo je oborio Hestada, ali se potom iskupio za svoju pogrešku obranivši udarac Singha.

Treći jedanaesterac Norvežani su dobili u 52. minuti nakon što je Eduardo oborio Linnesa. Ovoga puta Elyounoussi je bio precizan. Izjednačio je Kamara u 75. minuti, a Dinamo je do kraja morao strahovati za prolaz, ali je uspio obraniti 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu protiv Benfice je dosudio kazneni udarac za ‘modre’ kojeg je Bruno Petković pretvorio u pobjedu 1-0.

Oliver se ‘proslavio’ prošle godine u četvrtfinalu Lige prvaka kada je u trećoj minuti sudačke nadoknade dosudio jedanaesterca za Real Madrid protiv Juventusa. Torinska ‘Stara dama’ je do sudačke nadoknade vodila 3-0 nadoknadivši poraz iz prve utakmice, a onda je Oliver kontakt Medhija Benatije i Lucasa Vazqueza okarakterizirao kao jedanaesterac koji je u gol za 1-3 pretvorio Cristiano Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.