Trofej Lige prvaka u Zagrebu: Poziv legende Manchester Uniteda Luki Modriću, zatim o Dinamu, Biliću…

Foto: fah

Nakon Osijeka stigao je u Zagreb trofej Lige prvaka, u kojem će provesti iduća dva dana. Naravno, izazvalo je to oduševljenje navijača koji sanjaju da jednog dana takav trofej stigne u Hrvatsku, ali u Hrvatsku zajedno s nekim od hrvatskih klubova. Naravno, za takav pothvat bi trebalo osvojiti Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trofej je stigao u pratnji legendarnog bivšeg igrača Manchester Uniteda i velške reprezentacije Ryana Giggsa. Naime, tom prilikom je Giggs rekao nešto što je oduševilo navijače i zaljubljenike u nogomet u Hrvatskoj, za koji god klub navijali.  “Luka Modrić meni je najdraži hrvatski igrač, vrhunska je to klasa, ja bih ga prihvatio u Manchester Unitedu. Nismo imali igrača takvog kalibra na toj poziciji otkad se moj bivši suigrač Paul Scholes oprostio od aktivnog igranja,” izjavio je Ryan Giggs, koji očito zna što govori, godinama je legendarni nogometaš bio stožer takozvanih “crvenih vragova”, osvojio je sve što se osvojiti moglo, dovoljno je iskusan da može prepoznati što treba imati vrhunski nogometaš. Uostalom, igrao je s takvima godinama.

Inače, Giggs, nažalost, nije bio dio Walesa koji je bez njega na nedavno održanom Europskom prvenstvu ostvario povijesni uspjeh plasiravši se u polufinale Eura, Bale i ekipa izgubili su tek od prvaka Europe Portugala. Hrvatska je osvojila mnoge simpatije na Otoku budući da su Vatreni pobijedili Španjolsku, a izgubili, kao Wales, od Portugala i to u produžetku.  “Moj Wales je bio odličan, a vama je nedostajalo samo malo sreće, činilo se kako ćete ići do kraja. Ostavili ste sjajan dojam i pobrali mnoge simpatije u Velikoj Britaniji.”

Foto: fah
Foto: fah

Giggs je, naravno, komentirao i činjenicu da je bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić jedan od najpopularnijih trenera u Engleskoj, ili je to bio prošle sezone, tim prije jer je po završetku karijere Giggs i sam u nekoliko navrata na klupi kultnog Manchester Uniteda imao prilike sudariti se s Bilićem koji vodi West Ham. Naime, Giggs je bio pomoćnik velikog Van Gaala. Kad smo spomenuli da je Giggsu velika želja na kraju postati trener ponajprije Uniteda, s kojim je vezan od 17 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Bilić je prošle sezone bio sjajan s West Hamom. Trenutačno mu lošije ide, ali siguran sam da će ponovo početi pobjeđivati i igrati kao prošle sezone. Nije im lako jer su otišli sa svog Upton Parka. Malo mu je nedostajalo da nas lani izbaci iz kupa.” Naravno, kako je Giggs desetljećima zaštitni znak Manchester uniteda tako pamti i utakmicu koju je Dinamo igrao sa spomenutim klubom, dakle, davne 1999. godine. Tadašnja Croatia, predvođena Osvaldom Ardilesom, odigrala je 0:0 na Old Trafordu, dok je na Maksimiru bilo 2:1 za veliki United. Bila su to neka druga imena i neki drugi Dinamo.

Sjećam se dobro te utakmice i atmosfere na stadionu. Sir Alex Ferguson nas je upozoravao da nas u Maksimiru čeka pakao , da su navijači jako strastveni te da ih moramo utišati. Shvatio sam o čemu govori čim smo izašli na teren, bili su jako glasni. Dobro sam zapamtio vaše navijače“, zaključio je Ryan Giggs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.