Trump kritizirao osvajačice bronce u Tokiju: Trebali bi zamijeniti “osviještenice” s patriotkinjama i početi pobjeđivati

Donald Trump
Foto: Gage Skidmore / wikimedia comkons

Bivši predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump smatra kako američka ženska nogometna reprezentacija na Olimpijskim igrama u Tokiju nije osvojila zlatnu medalju jer je vodi “radikalna grupa manijakalnih ljevičarki”, piše The Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump je izdao priopćenje u kojem je zatražio da se “osviještenice” (eng. wokesters) iz reprezentacije zamijene “patriotkinjama”. Inače se izraz “woke” danas često koristi za one koji ističu “osjetljivost” za teme poput “rasne ili spolne nejednakosti”, raznih “društvenih nepravdi” i sl.

“Da naša nogometna reprezentacija, koju vodi radikalna grupa manijakalnih ljevičarki, nije “woke”, osvojila bi zlatnu medalju umjesto brončane. Biti “woke” znači da gubite, sve što je “woke” se pokvari, a naša se reprezentacija sigurno pokvarila. Bilo je, međutim, nekoliko patriotkinja koje su ostale stajati. Nažalost, potrebno im je više od toga. Trebali bi zamijeniti te “osviještenice” s patriotkinjama i ponovno početi pobjeđivati”, poručio je osvrćući se na činjenicu da su nogometašice kleknule prilikom intonacije američke himne u znak podrške ekstremnom ljevičarskom pokretu Black Lives Matters.

Trump se posebno osvrnuo na 36-godišnju krilnu napadačicu Megan Rapinoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žena s ljubičastom kosom igrala je grozno i previše vremena troši na razmišljanje o radikalno ljevičarskoj politici te ne radi svoj posao”, kaže Trump.

Amerikanke su u polufinalu OI izgubile od Kanađanki 1:0, a Rapinoe je nakon te utakmice rekla da momčad nije igrala s veseljem.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.