Tucak: Ekipa je nova, posla puno, a vremena malo

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Puli je započela je svoj ciklus priprema pred odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ih očekuje u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja, s time da reprezentaciju prva utakmica očekuje 21. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Okupili smo se u nedjelju uvečer, po završetku klupske Lige prvaka. Nemamo puno vremena, cilj nam je odmoriti igrače i psihološki ih pripremiti za prvo veliko natjecanje koje nas očekuje ovo ljeto. Ekipa je nova, posla puno, a vremena malo, no ja vjerujemo da ćemo u tom kratkom roku ipak uspjeti odraditi sve što treba. Pravi test bit će nam utakmice s reprezentacijom Italije. S njima ćemo odigrati dvije službene utakmice, prva je u Trstu dok drugu igramo 14.6. u Puli. S time ćemo završiti ovaj ciklus priprema, dečkima dati dva slobodna dana i već 17.6. se ponovo okupljamo. Tada će se saznati odabrana trinaestorica igrača koja već 18.6. kreće u Budimpeštu na još jednu sparing utakmicu, ovog puta s mađarskom reprezentacijom, nakon čega ćemo vjerujem spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva, najavio je izbornik Ivica Tucak.

Karte za službenu utakmicu s Talijanima, aktualnim Svjetskim prvacima koji 14. lipnja dolaze u Pulu kreću u prodaju od danas na recepciji gradskog bazena Pula.

Nakon loših vijesti o ozljedi braniča Hrvoja Benića zbog čega izostaje s popisa za pripreme, kao i novoj vijesti o ozljedi vratara Ivana Marcelića, Ivica Tucak na Svjetsko prvenstvo sigurno putuje bez to dvoje igrača pa je na pripremama okupio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARI

 

Marko Bijač (Olympiacos)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

Jerko Jurlina (Mladost)

CENTRI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Vrlić (Radnički)

Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)

Lovro Paparić (Vouliagmeni)

BRANIČI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)

Matias Biljaka (Mladost)

Rino Burić (Jadran)

 

NAPADAČI

Konstantin Harkov (Jadran)

Ivan Domagoj Zović (Szolnok)

Jerko Marinić Kragić (Jadran)

Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

Franko Lazić (Mladost)

Ante Vukičević (Marseille)

Luka Bukić (Jadran)

Andrija Bašić (Palermo)

Dario Rakovac (Mladost)

Kristijan Milaković (Szolnok)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.