Tucak: Nisam mađioničar, ali bit ćemo svima težak zalogaj

Foto: fah

Nakon što je u subotu završena europska vaterpolska klupska sezona – fokus je prebačen na reprezentaciju. Za manje od dva tjedna počinje Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj. Put prema novom rezultatskom iskoraku Barakude – grade u Istri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Puli je na nikad kraćim pripremama za skoro svjetsko prvenstvo. Iza naporne sezone u kojoj su neki reprezentativci imali i do 80 utakmica, ovako kratke pripreme poseban su izazov za stručni stožer.

– Teško je, ali kako je meni, tako je i drugima. Fokus je na uigravanju ekipe i reprezentacije. Ovo je potpuno nova reprezentacija koja će imati veliki broj debitanata, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Podsjetimo kako je nakon braniča Benića – Hrvatska uoči novog velikog natjecanja ostala i bez vratara Marcelića. Hrvatska je na svjetskoj smotri u skupini B, s Grčkom, Njemačkom i Japanom. Prvi protivnik u Debrecenu je Grčka – 21. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Grci su olimpijski viceprvaci, najmanje su promijenili svoj tip. Njemačka i Japan nisu u rangu Hrvatske i Grčke. Cilj je ići i osvojiti medalju, da li ćemo to biti u stanju odmah u kratkom vremenu, ja uistinu ne mogu vam to obećati. Ja, nažalost, nisam mađioničar. Ali ono što vam mogu obećati, da ćemo biti jedna reprezentacija koja će sigurno biti svakom protivniku težak zalogaj, rekao je Tucak.

Sutra u Trstu, a u utorak u Puli – izabranike Ivice Tucka očekuju dvije provjere protiv aktualnih svjetskih prvaka – Talijana. Generalna proba je 18. lipnja protiv domaćina natjecanja u Budimpešti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.