Tucak objavio popis za EP u Splitu, umirovio se Josip Vrlić

Foto: fah

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je širi popis igrača s kojima će uskoro započeti pripreme za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu, koje se igra od 27. kolovoza do 10. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu se nalaze 22 vaterpolista, a u odnosu na momčad koja je nedavno igrala na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, nema prvog centra, Josipa Vrlića.

Najstariji igrač Barakuda, 36-godišnji Vrlić, koji je za Hrvatsku igrao od 2018. godine, razgovarao je nakon Svjetskog prvenstva s izbornikom, te se, uzevši u obzir svjesnost o napornim pripremama i svoj dobi od 36. godine, zahvalio izborniku, iskazavši da nije više spreman doprinositi na razini koja je potrebna reprezentaciji, čime se otvara prostor mlađem naraštaju igrača.

Na popisu kandidata nema ni Hrvoja Benića, koji je zbog ozljede ramena i nužnosti operativnog zahvata “preskočio” i Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj. Postupak oporavka našeg braniča još uvijek traje, te on nije spreman za predstojeću akciju. Na popis se međutim vraća vratar Ivan Marcelić koji je zbog ozljede propustio SP u Mađarskoj, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis za EP u Splitu:

Vratari:

Marko Bijač

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Popadić

Ivan Marcelić

Jerko Jurlina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Centri:

Ivan Krapić

Lovro Paparić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branimir Herceg

Antonio Dužević

 

Braniči:

Rino Burić

Marko Žuvela

Matias Biljaka

Kristijan Milaković

 

Napadači:

Luka Bukić

Loren Fatović

Konstantin Harkov

Ante Vukičević

Franko Lazić

Jerko Marinić Kragić

Andrija Bašić

Dario Rakovac

Filip Kržić

Ivan Domagoj Zović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.