Tucak uoči početka EP-a: ‘Svaka čast Mađarima!’

Foto: fah

– Idemo pokušati biti pravi, biti na maksimum mogućnosti u ovom trenutku. Ako smo takvi, možemo puno. Da će biti lako, neće biti lako sigurno. To je sedam-osam jakih reprezentacija u ovom trenutku u Europi i bit će izuzetno teško prvenstvo. Pustimo razmišljanja, matematike, želje će doći poslije, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak za HRT uoči prvog dvoboja na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude turnir otvaraju sutra u 14.30 sati protiv Njemačke, a slijede utakmice s Crnom Gorom (16. siječnja, 20.30 sati) i Slovačkom (18. siječnja, 16 sati). Dvoboje prenosimo na našem Drugom programu i portalu.

– Prve impresije s bazena su predivne, nevjerojatno kako izgleda. Svaka čast Mađarima, nije ni čudno što uspijevaju dobivati organizaciju svake dvije-tri godine nekog velikog natjecanja. S punim pravom i razlogom mogu reći da je ovo jedno od najbolje organiziranih prvenstava. Fascinantno je s popratnim sadržajima, bazenima za trening, smještajem… Zaista, svaka čast Mađarima, istaknuo je Tucak.

Na EP-u će biti moguće ostvariti i olimpijsku vizu, a osvojit će je samo jedna reprezentacija. Pravo nastupa u Tokiju već su stekli Srbija, Italija i Španjolska pa se može dogoditi da već ulazak u polufinale bude dovoljan za plasman na OI 2020. Međutim, nije Hrvatska jedina koja se nada plasmanu u Tokio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mađari su u igri za Olimpijske igre zbog toga su sigurno i napravili sve da organiziraju Europsko prvenstvo. Tu su još i Grčka, Crna Gora i niz reprezentacija koje žele to ostvariti ovdje. Mi spadamo sigurno u krug reprezentacija koje imaju snagu i kvalitetu. Mađari imaju nešto lakši put do finala, a mi moramo biti prvi u grupi kako bi preskočili osminu finala i dobili nešto lakšeg suparnika, ali otom-potom. Treba ići iz utakmice u utakmicu, kao i uvijek, pokušati rasti iz utakmice u utakmicu. Bitno je otvoriti turnir kako treba. Na startu imamo čvrstom i jakog protivnika, Njemačka je sve samo ne bezazlena reprezentacija. Nakon toga dolazi Crna Gora pa ćemo onda razmišljati o četvrtfinalu, rekao je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.