Tudor: Jurić je među najboljim trenerima Serie A, ali izbjegavao bih usporedbe s njim

Foto: fah

Igor Tudor ponovno je u ulozi glavnog trenera, do kraja sezone potpisao je ugovor s talijanskom Veronom. Tamo je prošle godine bio još jedan hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi smo prijatelji i znamo se još iz djetinjstva, zajedno smo prošli kroz Hajdukovu akademiju. Često razgovaramo o nogometu, ali svaki ima svoje viđenje. Mislim da je on jedan od najboljih trenera, u Serie A među tri-četiri najbolja i to ne govorim samo zato što smo dobri prijatelji. Nadam se da ću upola biti dobar kao on, rekao je Tudor na konferenciji za medije.

Tudor je potpisao do kraja aktualne sezone, s tim da u ugovoru postoji i opcija produženja ako hrvatski trener ostvari glavni cilj, a to je ostanak Verone u Serie A.

– S vremenom će se vidjeti što sam radio, ali u ovom trenutku najvažnije je da momčad ostane ujedinjena. Moramo biti agresivni, puno trčati i igrati brže. Izbor sustava je sporedna stvar, stil je najvažniji, intenzitet, kretanje bez lopte, otvaranje linija dodavanja, to je vrlo bitno. Više bih volio da izbjegnemo usporedbe s Jurićem, to nikome ne pomaže, rekao je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenersku karijeru Tudor je počeo u Hajduku gdje je radio od 2013. do 2015. godine, s tim da je u svom matičnom klubu radio i tijekom 2020. godine. Vodio je još PAOK, Karabükspor, Galatasaray i Udinese, a posljednji posao je obavljao u Juventusu gdje je bio pomoćni trener.

Tudora su u Veroni dočekala trojica Hrvata. Ivor Pandur, inače vratar Hrvatske U-21, Nikola Kalinić i Boško Šutalo, koji u Veroni igra kao posuđeni igrač iz Atalante, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.