Tudor o sucu Joviću, koronavirusu i derbiju s Dinamom

Foto: fah

Trener Hajduka Igor Tudor na današnjoj je konferenciji za medije najavio prvenstveni ogled u Gradskom vrtu. Bijeli od 15 sati gostuju u Osijeku u sklopu 24. kola HT Prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imamo kvalitetu da odigramo dobro u susretu koji će biti zahtjevniji nego ove utakmice do sada. Imam ideju od početka da igračima pokušam napraviti promjenu mentaliteta. To je jako teško, ali želim na njih prenijeti poimanje sporta, mi uvijek moramo biti isti. Vodili 2:0, gubili 3:0, igrali kući ili vani. Zadnja utakmica s Goricom kod 3:0, i dalje sam inzistirao da se ide punim gasom, poručio je na konferenciji za medije trener Hajduka Igor Tudor, piše HRT.

Osijek je neugodan, poglavito na svojem terenu.

– Mislim da smo u dobro momentu i da smo u rastu, svi željno očekujemo tu utakmicu. Utakmica je teška, ali nakon toga nam slijede iduće dvije teške. Međutim, ja osobno volim teške utakmice i mislim da igrači vole igrati manje ili veće derbije. Ja sam optimist, ističe trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem da će Jović odsuditi bez greške”

Sudi Fran Jović, koji je upravo Tudora tužio za nanošenje duševne boli.

– Malo je to neobično. Ljudi koji odlučuje o tome su tako odlučili. Nemam što nadodati nego nadati se da će Fran Jović, a mislim da nema razloga da ne bude tako, da će odsuditi bez greške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Osijeka Hajduk bi u srijedu trebao dočekati Dinamo.

– Imamo blok od tri utakmice u osam dana. Sve su to važne utakmice, ne mislim da su presudne, ali su svakako važne. Veselimo se i toj utakmici na punom Poljudu, ali hajdemo ući u tu utakmicu nakon susreta s Osijekom.

Komentirao je odgodu utakmica u Italiji, a zbog koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U 21. stoljeću, 2020. godine mediji su na toj razini interneta da se vrlo lako pretjera u svemu pa i u ovome. Pozivam sve da se ne treba pretjerivati u histeriji.

Prazne tribine ili odgoda?

Komentirao je i moguće igranje pred praznim tribinama protiv Dinama ili pak odgodu derbija.

– Ne vidim razlog za to da se dogodi. Ako se igra sada za vikend, ovo je tri dana kasnije. Ništa se neće promijeniti. I u Italiji se ide putem normalizacije i vraćanja. Mislim da bi igranje bez publike nama bio hendikep, da bi to Dinamu više odgovaralo, ali po meni, ponavljam, nikakva pretjerivanja i histerizacije nisu potrebni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na opasku novinara da Hajduk u gostima pobjeđuje “svake prijestupne” te da je to možda dobra prilika jer kod Osijeka igra u subotu 29. veljače, Tudor se nasmijao i rekao: Nadamo se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.