Tuga na Maksimiru: Dinamo pred 30 000 navijača nije uspio, ali…

Foto: fah

Dinamo, nažalost, nije uspio protiv švicarskog Young Boysa izboriti plasman u Ligu prvaka, sedmi puta u svojoj povijesti. Modri su poveli preko Hajrovića, no gosti su, pa i uz pomoć suca, koji je dosudio po mnogima nepostojeći kazneni udarac za Švicarce, preokrenuli i pobijedili 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Maksimiru je bilo oko 30 000 gledatelja, koji su bodrili hrvatskog prvaka, nažalost, plavi nisu uspjeli, ali ostaje utješna nagrada i jedan san. San dug pola stoljeća, europsko proljeće. Može li Dinamo ostvariti san generacija navijača i igrača Modrih?

Foto: fah
Foto: fah

Ključni čovjek preokreta bio je 34-godišnji Francuz Guillaume Hoarau, koji je zabio dva gola u razmaku od samo tri minute, jedan iz spornog jedanaesterca. Kazneni udarac bio je početak kraja Dinama na ovoj utakmici, do tada se gosti nisu ni vidjeli na terenu.  Modri su bili na korak i do ”ukusnog” financijskog zalogaja, naime, plasman u grupnu fazu Lige prvaka donio bi oko 15 milijuna eura plavoj blagajni.

Poslije utakmice najbolje se vidjelo koliko je teško ovaj poraz pao Dinamovicima, suze, pognute glave, poneki jecaj i riječi ohrabrenja: ”Idemo dalje, pred nama je budućnost…” I doista, Dinamo ima mladu momčad, ako neće biti rasprodaje plave čekaju napokon i uspješne europske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane nogometaši Young Boysa, naravno, slavili su na maksimirskom stadionu veliku pobjedu protiv Dinama.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.