Tuttosport o izborima za predsjednika HNS-a: ‘Bivši prijatelji sad su rivali’

Foto: Fah

Talijanski novinar Francesco Caremani za Tuttosport pod naslovom ‘Bivši prijatelji sad su rivali’ piše o Davoru Šukeru i Dariju Šimiću u borbi za mjesto na čelu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prošla su vremena kad su Šimić i Šuker kao dio Vatrenih završili treći na svijetu. Sada su rivali koji se natječu za mjesto predsjednika HNS-a. Šukeru mandat ističe u travnju, a izbori su bili zakazani za ožujak 2018. godine, no, Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a, izbore je zakazao za 22. prosinca. Šimiću ističe vrijeme i ima vrlo malo manevarskog prostora da prezentira svoj program županijskim savezima. U suprotnom, Šuker će biti jedini kandidat, baš kao što je bio 2012. godine.”

O HNS-u pišu kao o savezu koji je u krizi.

“Unutarnja kriza u hrvatskom nogometu napokon je došla na svjetlo dana. Navijači umjesto da se okome na HNS svoj bijes su iskaljivali na reprezentativcima. Cilj im je, zapravo, Zagreb, točnije Dinamo i cijeli sistem kojeg vodi Zdravko Mamić. On je u Dinamu samo savjetnik, a svi njegovi skandali i suđenja nisu spriječili Davora Šukera da ga nominira za mjesto potpredsjednika saveza”, navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišu i o istraživanjima.

“U anketi koju je proveo IPSOS puls za Novu TV 59 posto ljudi se izjasnilo da podržava kandidaturu Darija Šimića, 85 posto želi promjenu u vrhu saveza, a 52 posto uvjereno je da će, unatoč svemu, Šuker svejedno pobijediti. Biti će čudo ako Šimić uspije dobiti devet potrebnih potpisa za kandidaturu, a ako ne uspije, 22. prosinca nastavit će se vladavina Davora Šukera”, zaključuje se na kraju teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.