Tyson i Jones bez pobjednika: Traži se revanš

Foto; snimka zaslona

Mike Tyson i Roy Jones Jr. boksali su osam skraćenih rundi u ekshibicijskom meču u Staples Centru. Odlukom sudaca, meč je završio bez pobjednika. Mike Tyson je nakon meča u svom stilu najavio revanš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54-godišnji Mike Tyson je krenuo agresivno od prve minute, a 51-godišnji Roy Jones djelomično rezervirano. Nisu previše kalkulirali ni jedan ni drugi. Uvodne runde pripale su Mikeu Tysonu, a ostale runde bile su izjednačene. Tyson je na početku meča napadao s puno više uspjeha, ali kako je vrijeme prolazilo Jonesove kontre bivale su sve uspješnije. Dio starog Tysona vidjeli smo na početku šeste runde, kad je Jonesa uzdrmao udarcem u tijelo, ali time kao da ga je probudio i Roy nakon toga uzvraća s nekoliko svojih prepoznatljivih udaraca. Runda je zatvorena još jednim odličnim pogotkom Tysona, nakon čega se ušlo u posljednje dvije dionice. Obojica su ostali na nogama do samog kraja, a kako se meč bližio kraju tako se vidjela iscrpljenost kod obojice boksača.

Kalifornijska sudačka komisija nije proglasila pobjednika, a suci koje je odabrao WBC donijeli su podijeljenu odluku. Mike Tyson je najavio još uoči meča kako ovo neće biti njegov jedini povratnički meč te kako ih planira odraditi nekoliko po povratku aktivnom boksanju.

Tyson je rekao da je zadovoljan ždrijebom i naglasio kako njegova buduća potraga za mečevima neće biti samo profesionalna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je veće od prvenstva, mi smo humanitarci, pomažemo ljudima. Sretan sam što sam ovo dobio “ispod pojasa” i nastavit ću dalje i raditi više, rekao je.

Jones, bivši svjetski prvak u četiri kategorije, rekao je da će razgovarati sa svojom obitelji prije nego što ponovno razmotri borbu, i dodao:

– Inače, ne remiziram, ali čovjek je tako jak. Kad te udari, njegova glava, udarci, njegovo tijelo udara, sve boli. Nisam nezadovoljan neodlučenim ishodom borbe, rekao je Jones, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.