U Dinamu i Hajduku donose odluke koje će odrediti njihovu sudbinu u ovoj godini: Hoće li Uprava splitskog kluba sebi rezati plaće?

Foto: fah

Većina hrvatskih medija, posebno onih koji se bave sportom, pa i onih portala čiji su vlasnici pravomoćno osuđeni za gospodarski kriminal, fokusirana je na aktualna događanja u Dinamu, odnosno Hajduku. U Maksimiru trenutno je u tijeku sastanak između Nenada Bjelice i Zorana Mamića. Traži se način sporazumnog raskida jer u Dinamu odavno je postalo jasno da je Bjelica suvišan, korona kriza tek je idealan povod za razlaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane na Poljudu se također sastanči, traži se način da se smanje plaće igraćima, iako su donedavno govorili kako je sve u redu te da zasad nema govora o smanjenju. Uprava kluba ponudila je igračima model od 40 posto plaće odmah, a 40 posto kad napokon krene nastavak sezone, odnosno kad bude neko povoljnije vrijeme. Dvadeset posto Uprava bi igračima isplatila ako se plasiraju u Europsku ligu i to u vidu premije. Igrače zastupaju Mijo Caktaš, Josip Juranović i Darko Nejašmić.

Treneru Igoru Tudoru plaća bi se rezala na isti način kao i nogometašima, ono što je zanimljivo ne zna se što će biti s plaćama članova Uprave kluba. Hoće li i oni sebi rezati primanja? Naime, više desetaka tisuća kuna iznosi plaća u vrhu Uprave Hajduka. Navodno će stručni stožer, predvođen Igorom Tudorom,  bez previše pitanje prihvatiti ponuđeno. Tudor je dokazao svoju privrženost klubu, naime, po dolasku u Hajduk odrekao se 200 000 eura iz ugovora s Udineseom.

U Hajduku tvrde kako je prekid sezone njih najviše pogodio s obzirom da su oni na svom Poljudu imali najveću gledanost od svih ostalih klubova Prve hrvatske nogometne lige.  Prema svemu sudeći teško je očekivati da će Hrvatska živjeti koliko toliko normalno u svibnju, kao što se primjerice živi u Švedskoj ili Bjelorusiji, pod kontrolom vlasti građani će živjeti najmanje još dva mjedseca, tako da su mogući scenariji koji Hajduku ne bi išli na ruku ni kad je plasman na ljestvici u pitanju. Naime, Hajduk je trenutno na 3. mjestu HNL-a, ako bi se prvenstvo definitivno prekinulo i trenutni plasman bio i konačni plasman Hajduk bi ostao treći, u kvalifikacije za Ligu prvaka otišla bi drugoplasirana Rijeka. No, o tome su u Hajduku trebali ranije misliti, Rijeka zasluženo drži trenutačno drugo mjesto na ljestvici. Dinamo je uvjerljivo vodeći i njima prema svemu sudeći odgovara svaki scenarij, osim poništenja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je, kako smo već pisali, krenuo s individualnim treninzima na Poljudu, treneri prate nogometaše preko GPS sustava. Daleko je normalizacija u hrvatskom društvu, pa tako i u hrvatskom nogometu. Pitanje samo hoće li nakon ovih mjera na red doći i nove mjere?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.