U istražnom zatvoru četvorica napadača na Srbe u Uzdolju

Knin, 28.08.2019 - Pripadnici policije privode uhiæene povezane s napadom na Srbe u kafiæu u Uzdolju prije tjedan dana, na Županijski sud u Kninu. foto HINA/ Šibenik IN/ ds

Četvorica osumnjičenih napadača na Srbe u Uzdolju zadržani su u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i ometati kazneni postupak, izvijestilo je u četvrtak državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo na čiji je prijedlog sudac istrage šibenskog Županijskog suda napadačima odredio istražni zatvor izvijestilo je da četvoricu tereti za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari i pet tjelesnih ozljeda, a sva nedjela opisuje kao zločin iz mržnje.

U priopćenju navode da su zatvorena četvorica 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, “zajedno i dogovorno te s drugim, za sada neutvrđenim, osobama” došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske. Sve s ciljem da se “s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije”.

“Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste”, kažu u tužiteljstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U događaju, nakon kojega su napadači pobjegli, ozlijeđeno je više gostiju, a nastala šteta se procjenjuje na 25.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.