DORH ispituje uhićene zbog napada u Uzdolju: Skupina mladića vrijeđala novinare i zaklanjala kamere zbog njihovog načina izvještavanja

Knin, 28.08.2019 - Pripadnici policije privode uhiæene povezane s napadom na Srbe u kafiæu u Uzdolju prije tjedan dana, na Županijski sud u Kninu. foto HINA/ Šibenik IN/ ds

Desetorica jučer uhićenih mladića, koji se dovode u vezu s napadom u Uzdolju privode se na ispitivanje u DORH. Sumnjiče se za kaznena djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari, a sva nedjela opisuju se kao zločin iz mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su se branili šutnjom. U postupak je uključen i državni odvjetnik za mladež.

Šibenik In javlja da je pritom policija legitimirala još nekoliko mladića koji su pred šibenskim sudom novinarima zaklanjali kamere, pokazivali im srednji prst i dovikivali uvrede.

U napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju u srijedu, 21. kolovoza, koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Young Boysa, lakše je ozlijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan u kninskoj bolnici. 20-ak min nakon nasilništva u Uzdolju policiji je dojavljen napad u ugostiteljskom objektu u Đevrskama po sličnom scenariju, ali bez ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za kazneno djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje tjelesnih ozljeda, dok je predviđena zatvorska kazna za kazneno djelo oštećenja tuđe svari od 6 mjeseci do pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.