U polufinalu Bugari na Francuze, Talijani na Slovence

epa04977683 Players of Italy celebrate after winning the Men's 2015 CEV Volleyball European Championship quater final match between Russia and Italy in Busto Arsizio, Northen Italy, 14 October 2015. EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Reprezentacije Bugarske i Italije, domaćina Europskog prvenstva odbojkaša, pridružile su se Sloveniji i Francuskoj u polufinalu ovog natjecanja, četvrtfinalnim pobjedama nad Njemačkom, odnosno Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarska je s uvjerljivih 3-0 (25-19, 25-23, 25-23), baš kao što je to učinila i u prvom dijelu natjecanja u skupini A, u dvoboju odigranom u srijedu u Sofiji svladala reprezentaciju Njemačke, pred 12.700 navijača u rasprodanoj Areni Armeec. Oni će im biti velika podrška i u subotnjem polufinalu u kojem će protiv sebe imati pobjednike Svjetske lige Francuze koji su u četvrtfinalu s 3-1 (25-22, 25-23, 14-25, 25-20) nadigrali Srbiju, treću s prošlog EP-a.

Branitelji naslova Rusi nisu uspjeli proći četvrtfinalnu prepreku. U reprizi finala prošlog EP-a Italija je svladala Rusiju s 3-0 (25-20, 25-19, 25-19) pred 4.500 gledatelja u maloj dvorani u Busto Arsiziju te tako uzvratila Rusima za poraz iz Kopenhagena 2013. Talijane će u polufinalu u Sofiji dočekati senzacija ovog Europskog prvenstva, reprezentacija Slovenije.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u subotu, a utakmica za 3. mjesto i finale dan poslije. Svi dvoboji će biti odigrani u Areni Armeec u Sofiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.