Ude drugu godinu zaredom u finalu SP-a: Sretan sam i ponosan

Foto: fah

Hrvatski gimnastičar Filip Ude drugu godinu zaredom izborio je nastup u finalu svjetskog prvenstva na konju s hvataljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon japanskog Kitakyushua prošle godine, Ude je sada sve ponovio u Liverpoolu i izborio svoje peto svjetsko finale u karijeri i ujedno četvrto pojedinačno. Aurel Benović druga je rezerva za finale tla, dok je aktualni srebrni olimpijac Tin Srbić zbog pogreške na jednom elementu ostao bez finala.

Filipu Udeu ovo je drugo veliko finale ove godine nakon Europskog prvenstva ovoga kolovoza u Münchenu. U Liverpoolu je čekao rasplet do kasno u noć, a kada se crta podvukla zauzeo je ukupno sedmo mjesto s ocjenom 14.400 u konkurenciji 138 vježbača na konju s hvataljkama i u subotu će se boriti za medalju.

– Hvala mojoj obitelji, mojoj kćerkici Evi. Hvala mojim trenerima koji nikada nisu odustali od mene i što su ponosni na mene. Hvala svima koji su svih ovih godina još uvijek uz mene. Sretan sam i ponosan što sam s 36 godina i dalje u vrhu, u top osam najboljih. Ovo je moje četvrto pojedinačno i peto svjetsko finale. U godinu dana ušao sam u tri velika finala, dva svjetska i jedno europsko, a to mi se nije dogodilo u 20 godina karijere, rekao je Ude nakon dugog kvalifikacijskog dana u Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Trenirao sam, radio sam za to. Ponosan sam na sebe. Odradio sam trening vježbu, nije bila savršena, ali je bila dosta za finale. A u njemu se nadam barem ponoviti isto ili možda i pojačati vježbu. Ovisi kako ću se osjećati, a i moram prvo porazgovarati s trenerom, dodao je Filip Ude nakon plasmana u finale.

Aurel Benović na svom drugom svjetskom prvenstvu u karijeri s ocjenom 14.266 završio je kao ukupno 11. među 132 parteraša, ali kako su ispred njega bila tri Japanca, a u finalu mogu biti maksimalno dvojica iz iste zemlje, naš najbolji gimnastičar na tlu na kraju je deseti, druga rezerva za finale.

– Jako je težak dan je iza mene, ali ponosan sam. Odradio sam kvalifikacije na vrhunskoj razini. Podigao sam i svoju izvedbu i psihičku razinu na još viši nivo. Do samoga kraja bilo je neizvjesno, doslovno sam čekao da zadnji gimnastičar doskoči i završi, ali nažalost nisam uspio ući u finale. Ništa, okrenut ću se novoj sezoni i obećati da ću ići još jače, da ću se još više truditi, pojačavati startnu ocjenu vježbe i očekujem sljedeće godine puno bolje rezultate i bolji plasman na SP-u, najavio je Osječanin, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.