Ude: Prije me trener nije puštao iz dvorane, a sada me ne pusti unutra

Foto: snimka zaslona

– Godina je dobro počela, napravio sam novu vježbu za ovu sezonu s novim elementom. Jako sam zadovoljan. Forma se diže, za tri tjedna čekaju nas prvi svjetski kupovi. Cottbus, Baku i Doha, svi su redom ujedno kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo potkraj godine, rekao je hrvatski gimnastičar Filip Ude u “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predolimpijska je godina, a Udeova očekivanja su velika.

– Očekivanja su uvijek velika. Mislim da i trebaju biti. Postaviti si visoke ciljeve. Još uvijek me vuče to što nisam nikad osvojio to zlato veliko, europsko, svjetsko i olimpijsko. Ako se to ne dogodi, nema veze, ali uvijek ću ganjati taj san i zato sam još tu u dvorani i treniram. Imam skoro 37 godina i mislim da mogu još jedan četverogodišnji ciklus biti u vrhu.

I dalje trenira svakodnevno, ali priznaje da je morao usporiti tempo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Htio bih više, ali trener ne da. Kad sam bio mali, trener me nije pustio iz dvorane, sad me ne pusti u dvoranu. Htio bih više trenirati, ali moram paziti na tijelo da se ne ozlijedim jer ono sada sporije zacjeljuje. Ove će godine biti 30 godina otkako treniram. Sport je općenito težak, a pogotovo individualan. To je gladijatorski posao, nije za svakoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.