UEFA dopustila povratak gledatelja na stadione

Foto: fah

Izvršni odbor Uefe danas je odlučio dopustiti djelomičan povratak gledatelja na utakmice Uefinih natjecanja u zemljama gdje to dopuštaju lokalne vlasti, počevši od reprezentativnih utakmica idućega tjedna, prenosi Hrvatski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ove odluke je došlo nakon uspješno organiziranog i odrađenog Uefinog Superkupa u Budimpešti na kojem su bili prisutni gledatelji.

Izvršni odbor Uefe, u kojem je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker, donio je nakon toga odluku da dopusti dolazak gledatelja na stadione, do najviše 30 posto kapaciteta određenog stadiona. Također, gostujućim navijačima neće biti dopušten dolazak na utakmice do daljnjega.

Dolazak gledatelja na utakmice je, pritom, uvjetovan odlukama lokalnih vlasti pa stoga utakmice nije moguće igrati s gledateljima u zemljama gdje vlasti to ne dopuštaju, odnosno, kapacitet od 30 posto je moguć samo ako lokalne vlasti nisu postavile nižu granicu, a koja se u tom slučaju poštuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštivanje fizičke udaljenosti bit će obvezno za gledatelje, kao i druge preventivne mjere poput korištenja maski, a sukladno lokalnim mjerama.

Hrvatski nogometni savez u najkraćem će roku obavijestiti javnost o tomu kako će ovu odluku Uefe provesti u kontekstu predstojećih utakmica Lige nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) koje se igraju na stadionu Maksimir u Zagrebu.

– Današnja odluka je razboriti prvi korak koji stavlja zdravlje navijača na prvo mjesto i poštuje zakone u svakoj zemlji. Dok imamo zajedničkog neprijatelja u obliku COVID-a, različite zemlje imaju različite pristupe i različite izazove u svakom trenutku, rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.