UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske: Znate li zašto?

Nema mira na Euru, i dok huligani haraju Francuskom UEFA pokreće postupak protiv Hrvatske, i to zbog jednog, jedinog navijača, koji je prekršio pravila, ali koji, za razliku od divljaka koji su postali strah i trepet francuskih gradova, nikome nije naudio, niti mu je to bila namjera.  Dečko je želio svojih pet minuta slave, nesvjestan koliko njegova “slava” šteti reprezentaciji za koju navija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

uefa disciplinarni postupak

Naime, UEFA je pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog toga što je navijač naše reprezentacije ušao na teren kako bi zajedno s Lukom Modrićem i Vatrenima proslavio vodstvo protiv Turske na Parku prinčeva. Postupak je pokrenut i protiv Turske i protiv Hrvatske zbog pirotehnike. Prema pravilima UEFA-e, koja očito nikada za ništa nije odgovorna, nogometni savezi su odgovorni za ponašanje svojih navijača na stadionu, kao i oko stadiona. Policija je vrlo brzo odvela sa travnjaka “uljeza” zbog kojih se Hrvatska ponovno našla na udaru krovne europske nogometne organizacije.

Što je s organizatorom i kako je navijač na utakmici koja je proglašena utakmicom visokog rizika, i to baš od UEFA-e, uspio proći osiguranje i ući na teren?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska je Tursku svladala 1:0, dok je preko 10 000 navijača Vatrenih sjajno bodrilo svoju reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.