Predstavljamo meč dana: Italija – Belgija

Današnji meč dana i svakako jedna od najjačih utakmica prvog dijela prvenstva je susret između Belgije i Italije. Taj susret je posebno interesantan za Hrvate jer je to grupa s kojom se križa naša skupina. U toj vrlo jakoj grupi E nalaze se još Švedska i Irska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija spada po procjenama mnogih u jednog od favorita prvenstva, a utakmica prvog kola s Italijom biti će pravi test za potvrdu tog predviđanja. Još od sjajne generacije 1982. i 1986. Belgija nije imala ovako jaku reprezentaciju. Problem može predstavljati obrana i izostanak najboljeg obrambenog igrača Kompanya, kao i Lombaertsa. Sjajni Tottenhamov tandem i najbolji stoperski par Premiershipa Vethongen i Alderweireld morati će biti raspareni jer su Belgijanci deficitarni na bočnim pozicijama pa će Verthongen ( i možda Alderweireld) na bok, a Vermaelen na stopera.

Vezna linija na čelu sa sjajnim de Bruyneom (koji je s krilne pozicije pomaknut prema sredini) možda je najjači dio ekipe. Fealini, Witsel, sjani i pokretljivi Nainggolan iz Rome, te lijevo Hazard i desno Carrasco (Mertens) čine ovaj dio ekipe možda najboljim veznim redom na prvenstvu.

U napadu sjajni Lukaku, Benteke i Origi, dok na golu je zacementiran Curtois na kojeg vreba sa klupe sjajni Mignolet.
Italija je na ovo prvenstvo stigla bez donedavno nezamjenjivog Pirla, kao i Verrattija i Marchisia. Pitanje je da li Azzuri imaju kvalitetnu zamjenu za ovaj trojac nositelja igre, ali Talijani su često baš najjači kada ih ne smatraju favoritima.
Najvjerojatnije će se sada sve vrtjeti oko Candreve koji bi sa De Rossijem trebao biti motor momčadi. Najjača strana Italije ponovno bi trebala biti obrana, gdje je Juventusov uigrani trojac Chiellini, Bonucci i Barzagli zapravo kostur ekipe. Napomenimo kako Conte može igrati i sa tri i sa dva srednja braniča.
Na golu je još uvijek nezamjenjivi 38-godišnji Buffon, dok će u vezi sjajnim Belgijancima konkurencija biti Florenzi, De Rossi i Giaccherini, a sa bokova nadirati Candreva i Darmian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče napada i tu je Italija deficitarna u odnosu na nedavnu prošlost, pa je vjerojatno da će zaigrati omaleni Eder i golgeter Pelle.

Utakmica počinje danas u Lyonu u 21 sat.

Mogući sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.