UEFA ukinula pravilo golova u gostima

uefa
Foto: fah

Krovna organizacija europskog nogometa (UEFA) donijela je odluku o ukidanju pravila o golu u gostima u svim natjecanjima muškaraca, žena i mlađih dobnih kategorija, počevši s kvalifikacijskim susretima u sezoni 2021/2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilo o golu u gostima datira od sezone 1965-1966, i u prednosti je bila momčad koja zabije više gola u gostima.

Umjesto toga, igrat će se dva produžetka od po 15 minuta na kraju drugog susreta u slučaju izjednačenog rezultata bez obzira na broj postignutih golova u gostima, a nakon toga izvođenje jedanaesteraca ako je rezultat i dalje izjednačen.

– Analizirali smo pravilo tijekom posljednjih nekoliko godina. Nije bilo jednoglasnih stavova, mnogi su izrazili sklonost prema ukidanju pravila. U prvim susretima, pravilo je zapravo odvraćalo od napadanja domaće momčadi, koje se boje primiti gol što bi njihovim protivnicima dalo presudnu prednost. Postoje kritike o nepravednost i u produžecima jer domaćini moraju zabiti dva gola kad gosti postignu pogodak, rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.