UEFA vrlo jasna uoči nastavka Lige prvaka: Puno testiranja, minimalan kontakt i bez izlazaka

Foto: fah

Nogometna Liga prvaka napokon će biti nastavljena, kreće u petak, dok se već danas i sutra igraju utakmice Europske lige. Ljubitelji nogometa dugo su čekali i, srećom, dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči nastavka europskih kupova krovna europska nogometna asocijacija (UEFA) je objavila vrlo rigorozne protokole za završne turnire dva klupska natjecanja, a bazirani su zapravo na velikom broju testiranja.  Dva dana prije prve utakmice svi igrači, kao i članovi stručnih stožera, bit će testirani na koronavirus. Nakon toga će se testirati dan prije svake utakmice Lige prvaka i Europske lige, rezultati moraju biti gotovo najmanje šest sati prije početka utakmice. Nitko od igrača te članova stručnih stožera ne smije napuštati hotel, osim ako nije prethodno dogovoreno i to pod posebnim uvjetima.

Kontakt ne smije biti ostvaren s bilo kim ako nije dio momčadi kako bi se smanjila mogućnost zaraze bilo kojeg nogometaša.

Podsjetimo na kraju da se završni turnir Lige prvaka igra u Portugalu, a završni turnir Europske lige bit će odigran u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.