Može li Guardiola gomilanjem zvijezda stvoriti momčad sposobnu osvojiti Ligu prvaka?

Foto: fah

Kao i uoči svakog prijelaznog roka tako je to i sada slučaj engleski klubovi najavljuju trošenje novaca za megalomanske transfere igrača, transfere o kojima većina klubova iz ostalih europskih nogometnih liga mogu tek sanjati. Posebno se to odnosi na već poslovično rastrošni Manchester City i njihovog trenera Pepa Guardiolu, koji obožava gomilanje nogometnih zvijezda nadajući se da će gomilanjem igrača stvoriti momčad koja će u Engleskoj biti u stanju napraviti ono što joj nije uspjelo tijekom netom minulog prvenstva, dakle, zaustaviti Liverpool, koji je nadmoćno osvojio titulu. Manchester City, dakako, želi više od naslova engleskog prvaka osvajanje Lige prvaka, što im bez obzira na gomilanje zvučnih nogometnih imena nikako ne polazi na rukom. Da skupa momčad, prepuna zvijezda, ne mora nužno osvojiti Ligu prvaka zorno svjedoči i slučaj PSG, koji je od Barcelone kupio Neymara, izdvojio stotine milijuna eura za igrače, ali dalje od naslova francuskog prvaka zasad ne može. Teško je stvoriti momčad preko noći, gomilanjem nogometaša, za stvoriti momčad potreban je rad, potrebno je vrijeme i to je svojevrsni proces. Složit će se mnogi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Guardiola je uporan, iz godine u godinu pokušava iznova, možda mu se jednom i isplati kad je Lige prvaka u pitanju s obzirom da je engleski nogomet već pokorio i prošle godine na Otoku osvojio sve što se osvojiti moglo? Naime, nakon što su i službeno finiširali transfer Ferrana Torresa te se očekuje da svakog trenutka služben bude dolazak Akea iz Bournemoutha, uprava Cityja, a uz inzistiranje Guardiole, ne miruje s transferima. Prema pisanju engleskih medija osim spomenuta dva pojačanja u Manchester City će doći još pet nogometaša, sljedeće sezone trebao bi to biti potpuno novi City.

Navodno je Guardiola razočaran igrama pojedinih igrača te smatra da su oni glavni razlog jer City nije osvojio titulu u Premier ligi. Svoju krivicu u činjenici da je Liverpool osvojio uvjerljivo naslov Guardiola ne vidi.

Prema svemu sudeći još uvijek javnosti nisu poznata sva imena s kojima Manchester City pregovara, no, jesu dva napadača od kojih će jedan sasvim sigurno doći kako bi zamijenio Aguera.  Naime, prva želja Guardiola je napadač Intera, Lautaro Martinez koji se dugo povezuje i s Barcelonom, ali bi na kraju mogao otići u Englesku. Ukoliko se to ipak ne dogodi Guardiola ima spremnu zamjenu, navodno se radi o napadaču Atletico Madrida Joau Felixu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.