UFC borac, Afroamerikanac Jones, razoružavao divljake koji su rušili njegov grad: ‘Ako uistinu volite svoj grad, čuvajte ga’

Foto: snimka zaslona

Prosvjedi u SAD-u zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda ne jenjavaju, ali prosvjedi su postali iznimno nasilni, pljačka se, otima, pali, a neki prosvjednici tuku nedužne građane, ima i mrtvih. Prosvjede navodno predvode ekstremistički ljevičarski pokreti, poput Antife, pokret koji za koji je predsjednik Donald Trump najavio da će ga proglasiti terorističkom organizacijom, Black Lives Matter te neki drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC-ov prvak Jon Jones je u noći s nedjelje na ponedjeljak na društvenim mrežama objavio da se odriče titule prvaka, izašao je na ulice i zamaskiranim nasilnicima počeo oduzimati sprejeve kojima su šarali po automobilima, zgradama i drugim površinama.

“Daj mi taj sprej. Daj mi taj sprej”, govorio je Jones.

“Ima li ovo više uopće veze s Georgeom Floydom? Zašto tinejdžeri uništavaju naše gradove? Kao mladi crnac, vjerujte mi da sam također frustriran, no ovo nije način. Ovako samo otežavamo već ionako tešku situaciju. Ako uistinu volite svoj grad, čuvajte ga. Svi mudriji također morate progovoriti, nazovite svoje članove obitelji i recite im da večeras dođu kući”, napisao je Jones.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.