Uhićeni osječki suci Krušlin, Vekić i Kvesić te poduzetnik Tadić

Osijek.Hrvatska.09.06.2021.Uhicenja osjeckih sudaca zbog sumnje na primanje mita. Na fotografiji:Policija odvodi suca Ante Kvesica Foto: FAH

Službenici PNUSKOK-a rano jutros uhitili su trojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku – Zvonka Vekića, Darka Krušlina i Antu Kvesića. Riječ je o sucima koje je za korumpiranost prozvao Zdravko Mamić. Osim njih trojice, uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić. Ravnateljstvo policije u svom priopćenju nije navelo imena uhićenih. Spominju tek da su “tri (od četiri) uhićenika – pravosudni dužnosnici”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naše kamere zabilježile su uhićenje sudaca Darka Krušlina i Zvonka Vekića, a uhićen je i treći sudac Ante Kvesić. Također smo potvrdili i uhićenje osječkog poduzetnika Drage Tadića, javila je u Dnevniku u podne novinarka HRT-a Melita Homa.

– Da bi se sve ovo moglo provesti Državno sudbeno vijeće moralo je jučer na sjednici posebnu odluku o lišavanju slobode, određivanju pritvora i istražnog zatvora za trojicu osječkih sudaca, dodala je.

– Podsjetimo Zdravko Mamić je za reketarenje i mito teško optužio osječke suce dan nakon potvrde Vrhovnog suda presude za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama i tada su počele one sve pressice iz Mostara. Isto tako još je u listopadu prošle godine Zdravko Mamić USKOK-u dostavio USB memoriju s optužbama na račun osječkih sudaca. Jutros oko 6 sati djelatnici PNUSKOK-a ušli su u domove sudaca, pretražili prostore i onda je uslijedilo uhićenje. Njihovo odvođenje u Zagreb očekuje se tijekom dana, izvijestila je Homa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.