Umrla jedna od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena Žana Lelas

Foto: snimka zaslona

Bivša hrvatska košarkašica i trenerica Žana Lelas tragično je preminula u Splitu u 52. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je jedna od najboljih hrvatskih košarkašica u povijesti, a nastupala je za reprezentaciju bivše Jugoslavije i Hrvatske. Najveći reprezentativni uspjeh joj je osvajanje srebra na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine s Jugoslavojiom. Osvojila je i srebro na Eurobasketu tri godine poslije, a kasnije je nastupala za reprezentaciju Hrvatske do 2000. godine.

Karijeru je započela u Jugoplastici, a zatim je igrala i u Šibeniku u Elemesu. Nastupala je i u španjolskoj Cepsi s Tenerifa, slovenskim Ježicama, talijanskoj Messini, francuskom Strasbourgu, španjolskoj Zaragozi. Karijeru je završila u zagrebačkoj Croatiji 2008. godine.

Nakon završetka igračke karijere pokrenula je košarkašku akademiju “Košarkaška akademija Žana Lelas” u kojoj su trenirale djevojčice i dječaci. Bila je i članica Stručnog savjeta za žensku košarku Hrvatskog košarkaškog saveza, ujedno i instruktorica HKS-a, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.