Zanimljiva večer u Ligi prvaka: Perišić i Brozović protiv Modrića

perišića
Foto: fah

Večeras su na rasporedu dvoboji prvog kola nogometne Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.
Nakon jučerašnjeg okršaja na Camp Nou, gdje je Bayern s 3:0 nadigrao Barcelonu, pred nama je još jedan dvoboj nogometnih velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijenosu na Drugom programu HTV-a i našem portalu pogledajte susret iz Milana gdje Inter s Marcelom Brozovićem i Ivanom Perišićem dočekuje Real Madrid Luke Modrića u dvoboju skupine D.

Utakmica počinje u 21 sat, a emisija uoči utakmice u 20.05. Gosti Ivana Doriana Molnara bit će Igor Cvitanović, Anton Samovojska i Marijo Strahonja. U drugom susretu ove skupine od 18.45 moldavski Šerif, koji je u doigravanju izbacio zagrebački Dinamo, dočekuje Šahtar.

Inter i Real Madrid dosad su igrali 17 puta, prvi put davne 1964. u finalu Kupa prvaka, a naslov su uzeli Talijani pobijedivši 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihove zadnje dvoboje gledali smo prošle sezone u elitnom natjecanju kada su također bili u istoj skupini Lige prvaka. Kraljevskom klubu pripala su oba susreta – u Madridu je Real slavio 3:2 (strijelac za Inter bio je i Ivan Perišić), a u Milanu je bio bolji s 2:0. U tih 17 utakmica Real Madrid je upisao osam pobjeda, Inter sedam, a dva susreta završila su remijem.
Treneri Simone Inzaghi i Carlo Ancelotti najavljuju utakmicu

– U ovakvim utakmicama presudno je iskustvo. Odmah nakon ždrijeba znali smo da su uz Real Madrid tu još dvije momčadi koje će učiniti sve da nam zakompliciraju stvari. Oporavili smo se nakon remija sa Sampdorijom (Inter je odigrao 2:2 u posljednjem kolu Serie A) i dobro smo se pripremili za Real. Imaju sjajnu prošlost, izvrsnog trenera i odlične igrače, a mi želimo pokazati najbolje što možemo, rekao je trener Intera Simone Inzaghi.

– Oni su sjajno organizirani, analizirali smo njihove prve četiri utakmice ove sezone. Momčad Carla Ancelottija odlična je u napadu, ali i sjajno posložena u obrani, mogu vas kazniti u bilo kojem trenutku, dodao je strateg talijanske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real na San Siro stiže nakon pobjede od 5:2 u prvenstvenom susretu protiv Celte i drži vrh ljestvice La Lige s 10 bodova koliko imaju i Valencia te Atletico.

– Odigrali smo odlično protiv Celte, momčad je u dobrom stanju, ali susret protiv Intera bit će jedna sasvim drugačija priča. Inter ima isti sistem kao prošle godine, ali imaju novog trenera i novu motivaciju. Mi želimo pobijediti, dominirati i igrati dobro i na to ćemo se fokusirati. Liga prvaka posebno je natjecanje za ovaj klub, rekao je trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti, koji je Ligu prvaka osvojio i kao igrač i kao trener.

Nakon ozljede za Real je u dvoboju sa Celtom zaigrao Luka Modrić, oporavio se i Alaba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Alaba je trenirao s momčadi i mislim da će biti spreman za Inter. Što se tiče Modrića, možda mu damo malo odmora, vidjet ćemo još, rekao je Ancelotti, piše HRT.

Inter – Real Madrid 21.00, HTV 2

Mogući sastavi:

INTER (3-5-2): Handanovič; Skriniar, De Vrij, A. Bastoni; Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić, Džeko, L. Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID (4-3-2-1): Courtois; Carvajal, Nacho, Alaba, M. Gutierrez; F. Valverde, Casemiro, Modrić; E. Hazard, J. Vinicius; Benzema.

Liga prvaka, 1. kolo, 15. rujna

Skupina A:
CLUB BRUGGE – PARIS SG 21.00
MANCHESTER CITY – LEIPZIG 21.00

Skupina B:
ATLETICO MADRID – PORTO 21.00
LIVERPOOL – MILAN 21.00

Skupina C:
BEŠIKTAŠ – BORUSSIA DORTMUND 18.45
SPORTING – AJAX 21.00

Skupina D:
ŠERIF – ŠAHTAR 18.45
INTER – REAL MADRID 21.00 HTV 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.