Uoči utakmice Borac-Sutjeska navijači Borca podržali ”događanje naroda” u Crnoj Gori: ”Banja Luka zove Nikšić – ne damo svetinje”

Foto: Instagram

U prvom pretkolu Europske lige Borac, koji dolazi iz Banja Luke, takozvane Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, dočekuje Sutjesku iz Nikšića, odnosno Crne Gore. Brojni navijači Borca, ”pitoresknog” i ”dobroćudnog” imena, Lešinari, došli su danas na trening kako bi podržali svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

🤜🤛 Идемо јако у нове побједе! Ај’ Борац! 🔴🔵

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by ФК Борац Бања Лука (@fkboracbanjaluka) on

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
View this post on Instagram

 

Порука која је осванула на сјеверној трибини Градског стадиона, подршка народу Црне Горе који се литијама бори против закона о слободи вјероисповијести.

A post shared by ФК Борац Бања Лука (@fkboracbanjaluka) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su bili smješteni na tribini, navodno poštovale su se sve epidemiološke mjere, a uz pjevanje Borčevih pjesama navijači Borca postavili su i transparent s porukom za crnogorski klub na kojem je pisalo: “Banjaluka zove Nikšić – ne damo svetinje”. Skandiralo se nekoliko puta u znak podrške ”događanju naroda” u Crnoj Gori”, odnosno Srbima u spomenutoj zemlji, koji su protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ovim se zakonom, naime, rješava pitanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, dakako, to je izazvalo klasično ”događanje naroda” u Crnoj Gori, prosvjede dirigirane iz Beograda i prijetnje iz glavnog grada Srbije.

Podsjetimo, u Nikšiću je prošle godine održan i tzv. skup podrške SPC-u na kojem se skupilo oko 6000 ljudi. Skup koji je najavljivan kao rizičan po javni red i mir, prošao je mirno i bez incidenata.

U klasičnom velikosrpskom obraćanju s huškačkim tonom mitropolit SPC crnogorsko-primorski Amfilohije u obraćanju okupljenim rekao je da crnogorska vlast predloženim zakonom želi SPC-u oteti hramove. ”Ovi suvremeni bezumnici hoće oteti hramove za sebe. Ni Turci nisu radili što ovi bezbožnici žele. Oteti crkve i dati ih sektama. Ova grupa bogataša, bivših titoista, opljačkala je sva poduzeća, a sada hoće i hramove. Neće moći”, poručio je Amfilohije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede ”svetinja”, koliko je samo Hrvata protjerano iz tzv. Republike Srpske, koliko je katoličkih crkava uništeno u entitetu koji je nastao klasičnim etničkim čišćenjem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.