Igrač Cluja Đoković: ‘Nismo atraktivni, ali znamo za što se borimo’

Foto: snimka zaslona

Nogometaš Cluja Damjan Đoković rođen je u Zagrebu, a u karijeri je od hrvatskih klubova igrao za Goricu i Rijeku. Podijelio je za HRT predviđanja i očekivanja uoči dvoboja drugog pretkola Lige prvaka s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se Cluj priprema za Dinamo?

– Imali smo prve dvije utakmice, jednu u Europi i jednu u prvenstvu koje smo dobili, tako da je to dobar početak i jedva čekamo zaigrati protiv Dinama.

Kakav vam se čini Dinamo, koji ne igra najbolja u zadnje vrijeme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da je logično da se Dinamo malo opustio nakon osvajanja prvenstva. Što se nove sezone tiče, pokazali su kvalitetu i klasu i kad zna biti malo teže da dobiju te utakmice. Sigurno će biti motivirani za Ligu prvaka, za ovo pretkolo, to su ipak europske utakmice i svi znaju da su malo više praćene.

Trener Dinama Zoran Mamić nahvalio je Cluj, ističe da je na konopcima držao Sevillu.

– Kao ekipa imali smo odlične rezultate u Europi, protiv Seville smo stvarno dobro odigrali. držali smo ih. No isto tako je Dinamo imao izuzetno dobru sezonu u Europi, pa se može reći da bi Dinamo na papir trebao proći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što misli o odigravanju samo jedne utakmice?

– Naša šansa je da se igra jedna utakmica, i to kod nas, kod kuće. To nam pomaže. To može biti u našu korist kad igramo s jačim protivnicima, kao što će biti ova utakmica.

Kako su se u Rumunjskoj nosili s pandemijom koronavirusa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što se korone tiče, sad smo se riješili svih tih problema, ali bilo je stvarno pakleno, radi korone smo prošle sezone odigrali tri utakmice u šest dana i nakon toga smo bili prvaci.

Đoković je kratko bio u Rijeci, je li sad zadovoljan u Cluju?

– Svaki nogometaš koji redovno igra i ima bitnu ulogu u ekipi mora biti zadovoljan. Osvojili smo tri prvenstva zaredom i imali smo lijepu priču u Europi. Super se osjećam ovdje.

Kako bi opisao Cluj kao momčad i njihov stil igre?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da se vidi da smo dosta iskusna ekipa, imamo dosta starih igrača. Oni znaju za što se igra, koji je ulog. Možda nismo najatraktivnija ekipa, ali znamo za što se borimo.

Đoković je rođeni Zagrepčanin, kako se osjeća uoči Dinama?

– Ipak sam rođen u Zagrebu, nekad bih znao ići na Maksimir, gledati utakmice, specijalno sigurno je, ali kad smo na terenu to je drugo. Čak mi je žao da ne igramo na Maksimiru, ne bi mi bilo krivo da igramo na Maksimiru, zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.