(FOTO) Dramatična utakmica: Dinamo prošao u 3. pretkolo Lige prvaka nakon jedanaesteraca protiv Cluja

epa08627275 Amer Gojak (L) of Dinamo Zagreb, accompanied by his teammate Luka Ivanusec (R), reacts after scoring during the UEFA Champions League 2nd qualifying round soccer match between CFR Cluj and Dinamo Zagreb, in Cluj Napoca, Romania, 26 August 2020. EPA/SEBASTIAN TATARU

Dinamo je protiv Cluja otvorio novu europsku sezonu pobjedom nakon jedanaesteraca i prošao u treće pretkolo Lige prvaka. Utakmica je završila 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u prvih desetak minuta nije uspio uspostaviti svoju igru. Prvu priliku imao je Majer u 11. minuti, no nije dobro udario loptu i poslao ju je metrima od vratnice. Tri minute kasnije Amer Gojak je došao do odbijanca unutar šesnaesterca i zabio gol za prednost 1:0.

Ivanušec u 19. minuti je pucao tik uz vratnicu. Minutu poslije domaćin je zamalo izjednačio iz prekida. U 40. minuti Oršić je snažno pucao i pogodio vratnicu te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću hrvatskog prvaka.

epa08627327 Dinamo Zagreb’s head coach Zoran Mamic gestures during the UEFA Champions League 2nd qualifying round soccer match between CFR Cluj and Dinamo Zagreb, in Cluj Napoca, Romania, 26 August 2020. EPA/SEBASTIAN TATARU

Rondon, kojeg je domaći trener uveo u nastavku susreta, u 47. minuti je poslao loptu tik pored lijeve vratnice, a u 51. minuti branič Dinama Kevin Theophile-Catherine skrivio je kazneni udarac i dobio crveni karton nakon starta na Debeljuhu. Reprezentativni vratar Livaković obranio je udarac Deaca s bijele točke u 52. minuti, no Dinamo nastavlja susret s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanušec je u 63. minuti bio u dobroj situaciji, aku Cluj je u 64. minuti uspio iskoristiti igrača više i izjednačiti na 1:1, strijelac je bio Michael Pereira koji je pucao s 20-ak metara.

Stojanovićev udarac u 74. minuti izvrsno je obranio domaći vratar, no pokleknuo je pet minuta poslije. Kastrati zabija gol u 79. minuti za vodstvo 2:1.

Ipak, u samoj završnici susreta, u trećoj minuti sudačke nadoknade, Dinamo je ponovno pokleknuo. Hrvatski nogometaš u redovima rumunjskog prvaka Debeljuh zabio je gol s pet metara i Cluj je izjednačio na 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U produžecima vrlo opasna situacija u 102. minuti, udarac Rondona prošao je tik pored gola. Prilika Dinama u 104. minuti. Najprije je Stojanović pucao, domaći vratar je obranio, pa Kastrati naletio na odbijanac i poslao loptu iznad gola.

Dvije velike prilike Cluja, u 109. i 111. minuti, ali spašava Livaković.

Foto: fah

Odlučujući su na kraju bili jedanaesterci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.