Uoči Velike Nagrade Katalonije: Pedrosa u Barceloni s prvog mjesta

Foto: fah

Španjolac Dani Pedrosa na Hondi ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija u klasi MotoGP uoči nedjeljne Velike Nagrade Katalonije, sedme utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedrosi je to 30. ‘pole position’ u karijeri i drugi ove sezone nakon što je bio najbolji i u kvalifikacijama u španjolskom Jerezu.

Drugo vrijeme kvalifikacija ostvario je njegov sunarodnjak na Ducatiju Jorge Lorenzo, treći je bio Talijan Danilo Petrucci na Ducatiju, a četvrti Španjolac Marc Marquez na Hondi.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Španjolac Maverick Vinales (Yamaha) bio je tek deveti, dok je Talijan Valentino Rossi (Yamaha) zauzeo 13. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klasi Moto2 s najboljeg startnog mjesta startat će Španjolac Alex Marquez (Kalex), a u klasi Moto3 najbolje vrijeme kvalifikacija ostvario je Španjolac Jorge Martin (Honda).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.