Urnebesna izjava bivšeg radikala Aleksandra Vučića koji opet napada zbog Thompsona: ‘Nisam četnik’

Foto: fah

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zgroženost na hrvatsko slavlje nakon osvajanja 2. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Najviše mu smetaju “ustaške pjesme” i Thompson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Slučajno nisam ni četnik, ni partizan, niti mi je itko u obitelji bio, samo su stradali od ustaša”, zaključio je.

Podsjetimo, Vučić je pripadao Srpskoj radikalnoj stranci Vojislava Šešelja, koja je veličala četnički pokret. Vojislav Šešelj bio je četnički vojvoda, kojega je vojvodom imenovao Momčilo Đujić.

“Nije novost što su Hrvati vicešampionsku titulu na Svjetskom prvenstvu u nogometu slavili uz ustaške pjesme”, rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je njegovo pravo da ne navija za Hrvatsku, te da je njegov posao da Srbija vodi dobru politiku sa Hrvatima i da sa Hrvatskom ima dobre i sve bolje odnose.

“Jel ima neka novost? Jel ima nešto što je drugačije? Jel ima nešto što vas čudi? To samo začudi one koje uvijek to začudi”, poručio je Vučić.

“Reagirao sam poslije prve utakmice. Pokazivao sam poštovanje prema Hrvatima, govorio kako igraju odličan nogomet. Rekao sam da kao što svatko ima pravo navijati za njih, ja imam pravo ne navijati”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako mislite da će predsjednik Srbije navijati za onoga tko pjeva pjesmu koja počinje da “za dom spremni”, uskilikom, uzvikom, a u kojoj se kaže ”bando srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša kazna i u Srbiji”, zaključio je.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.