US Open: Ashleigh Barty i CoCo Vandeweghe osvojile naslov u paru

Foto: fah

Australska tenisačica Ashleigh Barty i Amerikanka CoCo Vandeweghe pobjednice su US Opena u konkurenciji ženskih parova, nakon što su u nedjeljnom finalnom dvoboju spasile tri meč-lopte na putu do pobjede 3-6, 7-6 (2), 7-6 (6) nad francusko-mađarskom kombinacijom Kristina Mladenović – Timea Babos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni dvoboj je trajao čak dva sata i 32 minute, a 22-godišnja Australka bi zasigurno pristala igrati koliko god je trebalo kako bi prekinula svoj crni niz u finalima Grand Slam turnira. Naime, za Barty je ovo bilo peto finale, a u prva četiri pokušaja sa sunarodnjakinjom Casey Dellacquom uvijek je ostajala nadomak naslovu. Amerikanka CoCo Vandeweghe je u svom prvom finalu odmah ugrabila pobjednički trofej.

Kristina Mladenović i Timea Babos su bile na poen od drugog zajedničkog Grand Slam naslova, nakon što su na početku sezone bile najbolje na Australian Openu. No, propustile su 15-40 pri vodstvu 6-3, 5-4, a treću meč-loptu imale su u ‘tie-breaku’ trećeg seta kod vodstva 6-5. Sve tri meč-lopte su imale na servis suparnica.

Barty i Vandeweghe su svoju treću meč-loptu iskoristile tako što je Mladenović napravila dvostruku pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.