US Open: Keys, Osaka i Curenko u četvrtfinalu

Foto: fah

Japanka Naomi Osaka i Ukrajinka Lesia Curenko nastavile su svoj iznenađujući put do četvrtfinala US Opena, a tamo im se u nedjelju pridružila i Madison Keys koja je prošle godine u New Yorku izgubila meč za naslov od sunarodnjakinje Sloane Stephens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keys je lako sa 6-1, 6-3 svladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu, a u četvrtfinalu čeka pobjednicu dvoboja Ruskinje Marije Šarapove i Španjolke Carle Suarez Navarro.

Naomi Osaka je konačno naišla na tvrd orah, nakon niza laganih pobjeda, ali je slomila i Bjeloruskinju Arinu Sabalenku u tri seta 6-3, 2-6, 6-4. Njezinoj četvrtfinalnoj suparnici Ukrajinki Lesiji Curenko bilo je još teže. Čehinja Marketa Vondroušova imala je prednost jednog seta i ranog ‘breaka’ (2-0) u drugom setu. Međutim, 29-godišnja Ukrajinka je preokretom stigla do nove pobjede i svog prvog četvrtfinala na Grand Slam turnirima. Kako isto vrijedi i za Osaku, u utorak će jedna od njih dosegnuti nove visine i naći se korak do finala na Grand Slam turniru.

US Open, tenisačice – 4. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madison Keys (SAD/14) – Dominika Cibulkova (Slk/29) 6-1, 6-3

Naomi Osaka (Jap/20) – Arina Sabalenka (Bje/26) 6-3, 2-6, 6-4

Lesia Curenko (Ukr) – Marketa Vondroušova (Češ) 6-7 (3), 7-5, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.