Ušao u igru u 119. minuti i donio Chelseaju Superkup: ‘Bio sam spreman za ovo’

epa09080756 Chelsea's goalkeeper Edouard Mendy (C) makes a save during the UEFA Champions League round of 16, second leg soccer match between Chelsea FC and Atletico Madrid in London, Britain, 17 March 2021. EPA/NEIL HALL

Nogometaši Chelseaja osvojili su UEFA Superkup nakon što su boljim izvođenjem udaraca s 11 metara svladali Villarreal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo baš nije uobičajena situacija, ali bio sam spreman jer sam znao da bi se tako nešto moglo dogoditi. Pokušao sam biti smiren psihički i fizički. Edouard i ostatak ekipe odradili su fantastičan posao. Bila je to teška utakmica protiv veoma snažnog protivnika, ali trofej ide nama, rekao je Chelseajev junak Kepa Arrizabalaga.

– Sretan sam jer smo pobijedili, znao sam da bi se ovakva situacija mogla dogoditi, da bi Kepa mogao ući i pomoći momčadi. Danas je to i napravio i stvarno sam sretan. Ovo je zajednički uspjeh, rekao je Mendy.

– Bilo je teško, bili smo jaki prvih pola sata, a onda nam je tempo popustio i Villarreal je zasluženo izjednačio. U nastavku utakmice do kraja produžetaka dali smo više i mislim da smo zaslužili pobjedu, rekao je trener Chelseaja Thomas Tuchel te komentirao zamjenu vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moja odluka o promjeni vratara nije bila spontana. Bio sam spreman na to, vodimo statistiku obrana jedanaesteraca koja je pokazala da Kepa ima visok postotak obrana udaraca s 11 metara. Mendy nije bio ljut kad sam ga zamijenio, izjavio je Tuchel.

Strateg Villarreala Unai Emery nije bio previše razočaran porazom.

– Čast je predstavljati ovaj klub i španjolsku La Ligu u ovakvom trenutku. Igračima se ništa ne može zamjeriti, dali su sve od sebe i ponosan sam na njih, rekao je trofejni trener španjolske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač utakmice bio je strijelac za Villarreal Gerard Moreno.

– Nije nam bilo suđeno, ali moramo biti ponosni. Ponosni smo na momčad, navijače, ono što klub predstavlja. Suprotstavili smo se najboljima, Chelsea je bio favorit i za mene je to najbolji klub na svijetu, izjavio je napadač ‘žute podmornice’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.