Usik pobijedio Joshuu i postao novi svjetski prvak

Foto: snimka zaslona

Ukrajinac Oleksandr Usik (34) novi je svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 12 rundi borbe na stadionu Tottenhama u Londonu svladao je Britanca Anthonyja Joshuu (31) jednoglasnom odlukom sudaca. Sudačke odluke glasile su 117-112, 116-112, 115-113 u korist Ukrajinca koji je zasluženo slavio protiv Britanca i nanio mu drugi poraz u karijeri.

Usik u profesionalnoj karijeri ima 19 mečeva i isto toliko pobjeda, od čega tri u teškoj kategoriji, protiv Amerikanca Chazza Witherspoona (2019.), Britanca Dereka Chisore (2020.) i večeras protiv Joshue.

Od početka borbe vidjelo se da je pred Joshuom težak ispit jer je raspoloženi Usik sjajnim kretanjem i kombinacijama zadavao mnogo problema prvaku. Nakon slabije prve tri runde, Britanac se budi, no Usik kasnije uzvraća i bez problema kontrolira borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua je nekoliko puta ozbiljno uzdrman i bio je blizu poraza u ringu, no izdržao je do sudačke odluke koji su jednoglasno presudili u korist izazivača.

Bio je to okršaj dvojice bivših olimpijskih prvaka. Joshua je 2012. osvojio zlato na OI-ju u Londonu u superteškoj kategoriji, dok je Usik na istim Igrama pobijedio u teškoj kategoriji, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.