Usprotivili se UEFA-i, Udruženje europskih liga protiv igranja eurokupova vikendima: Nećemo to dopustiti, nećemo obezvrijediti domaća natjecanja!

Foto: fah

Udruženje europskih nogometnih liga izrazilo je zabrinutost zbog UEFA-inih planova da od 2024. godine odigravanje utakmica eurokupova prebaci u dane vikenda te najavilo kako će se na sve načine odupirati tom prijedlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek ćemo braniti naše vikende. Nećemo dopustiti da se eurokupovi igraju u te dane. Strast nogometnih navijača crpi se iz lokalnih klubova i tradicije prema kojoj obitelji i prijatelji odlaze na stadione subotom i nedjeljom. Ukoliko najvećim klubovima osigurate izravni plasman u EUFA-ina natjecanja i uništite sadašnji model, to će obescijeniti domaća natjecanja koja potiču strast kod navijača”, rekao zamjenik glavnog tajnika Udruženja europskih liga Alberto Colombo uoči generalne skupštine te organizacije koja će se održati u petak u Lisabonu.

Zbog želje za što većom zaradom od televizijskih prava Udruga europskih klubova (ECA), kojoj pripadaju ponajbolji europski klubovi, prošloga je tjedna izrazila je želju da što više klubova igra što više europskih utakmica, ali kako je još prerano otkrivati detalje toga plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.