Ususret četvrtfinalu Svjetskog prvenstva: ‘Hrvatska je kvalitetna momčad, demonstrirala je sjajan nogomet, ali Rusi mogu iznenaditi’

Foto: Snimka zaslona

Pred vratima je četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u Sočiju se sastaju Hrvati i Rusi. Cijela Rusija nakon neočekivanog uspjeha njihove nogometne reprezentacije je u euforiji i u deliriju očekuje veliko četvrtfinale. Neki se čak nadaju da bi Rusi mogli i do finala. Nakon pobjede protiv Španjolske ništa im se ne čini nemogućim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se bude približavala utakmica tako će i mirni Olimpijski Soči preplaviti navijači Rusije, dok se na tribinama očekuje i šest tisuća Hrvata. I dok hrvatski i ruski igrači treniraju ruski se mediji bave analizom igre svoje momčadi, ali i hrvatske reprezentacije te pronalaze ”pukotine” kroz koje bi navodno mogli proći njihovi napadači kroz hrvatsku obranu.

Njemački napadač, Kevin Kuranyi, igrao je čak pet godina za Dinamo iz Moskve (2010.-2015.), vrlo dobro poznaje ruski nogomet, ali i hrvatsku nacionalnu momčad, koju smatra vrlo kvalitetnom.

“Hrvatska je vrlo kvalitetna i uravnotežena momčad, koja je u dosadašnjem dijelu natjecanja demonstrirala sjajan nogomet. Ipak, ne smijemo zaboraviti da Rusija igra na domaćem terenu i pred svojom publikom, što je vrlo ogromna prednost. Stoga, ne bih se složio da su Hrvati favoriti. Baš suprotno, siguran sam kako Rusi mogu iznenaditi. Nije nemoguće. Prisjetimo se utakmice sa Španjolskom”, kazao je Kuranyi za ruski TASS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Rusija je u osmini finala izbacila Španjolce nakon 120 minuta igre te poslije izvođenja jedanaesteraca. Španjolska je jalovo napadala cijelu utakmicu, Rusi se branili te iz jedne prilike izborili kazneni udarac, izjednačili na 1:1, a onda kroz penale prošli zahvaljujući sjajnom golmanu, koji je ovih dana postao ruskim nacionalnim junakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.