Vaterpoliste za nekoliko tjedana čeka Svjetsko prvenstvo: Evo tko su nam protivnici

Zagreb, 16.01.2024 - - Finalna utakmica na Europskom prvenstvu vaterpolista u Zagrebu izmeðu Hrvatske i Španjolske. Na slici Konstantin Kharkov. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ik

Hrvatska će uskoro ponovno zaigrati sa Španjolskom, ovaj put na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude će ponovno odmjeriti snage sa Španjolcima i to za 20-ak dana na Svjetskom prvenstvu. Domaćin će im biti Doha, a održat će se od 2. do 18. veljače, u sklopu kojeg će SP u vaterpolu trajati od 5. do 17. veljače.

Ždrijeb za predstojeće Svjetsko prvenstvo održan je 7. studenog, piše Gol. Tada se još nije znalo da će na natječanju nastupiti i Hrvatska. Budući da je reprezentacija Hrvatske u japanskoj Fukokoki na ljeto prošle godine bila tek deveta na svijetu, reprezentacije su bile poredane po skupinama.

Tri upražnjena mjesta

Dakle, reprezentacije su bile poredane po skupinama A, B, C i D, uz tri upražnjena mjesta koja su popunile tri najbolje reprezentacije s aktualnog Europskog prvenstva koje prethodno nisu imale osiguran izravni plasman na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te tri reprezentacije su Hrvatska, Crna Gora i Rumunjska. Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini A u kojoj će joj suparnici, redom, biti Australija, Španjolska i Južnoafrička Republika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.