Vaterpolisti najavili finale sa Srbijom, Milanović dolazi na utakmicu

Pariz, 09.08.2024 - Polufinalna utakmica vaterpolo turnira Olimpijskih igara Pariz 2024 između reprezentacija Mađarske i Hrvatske. Na slici foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra u finalu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama u Parizu igra protiv Srbije, a hrvatski reprezentativci ističu da će i u toj utakmici presuditi dobra obrana i agresivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je Hrvatska pobijedila Mađarsku 9:8 i tako osigurala još jednu olimpijsku medalju, ukupno svoju četvrtu s Igara od samostalnosti.

Vratar hrvatske reprezentacije Marko Bijač ističe kako je sutrašnji suparnik dobro poznat i da se radi o momčadi punoj dobrih pojedinaca predvođenoj kapetanom Nikolom Jakšićem i po njemu jednim od najboljih igrača svijeta Dušanom Mandićem.

– Sigurno je da će naša pozornost najviše biti usmjerena na ta dva igrača, ali to ne umanjuje kvalitetu ostalih igrača. Oni su sjajno pokrivena ekipa i siguran sam da nas sutra čeka težak zadatak, kazao je Bijač ističući da i Hrvatska ima neke svoje prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naša najveća snaga je taj naš kolektiv i karakter koji pokazujemo iz natjecanja u natjecanje. Pokazali smo puno puta da smo najbolji kad je najpotrebnije pa tako i na ovom turniru. Odigrali smo sjajno zadnje dvije utakmice i nadam se da će tako biti sutra, dodao je.

Kako se radi o trećem velikom finalu u jednoj godini, Bijač ističe da svi mogu biti ponosni bez obzira na sutrašnji rezultat.

– Mislim da smo svima dokazali koju kvalitetu hrvatska reprezentacija posjeduje. Držimo konstantu cijelu godinu i možemo biti ponosni kako god utakmica sutra završila na sve što smo napravili ove godine. Ali nećemo se zadovoljiti time i učinit ćemo sve što možemo da sutra pobijedimo, zaključio je Bijač.

I Loren Fatović naglašava da je Srbija vrhunska ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oni znaju sve o nama i mi o njima, teško da će biti nekih iznenađenja. Presudit će hladna glava i obrana kao što je presudila u ovim utakmicama nokaut faze. To će biti ključ i trebamo zadržati agresivnost koju trebamo pokušati dići na još veći nivo, rekao je Fatović ističući zajedništvo ove reprezentacije kao njen najveći adut.

– Svi igramo jedni za druge, nema individualaca, nije bitno tko će se istaknuti, jedini cilj je svima pobjeda, istaknuo je Fatović.

– Kroz ova tri natjecanja to se vidi koliko smo bliski, svi smo skupa od početka do kraja. Ovakve rezultate postići u sedam mjeseci ne bilo lako da mi nismo međusobno dobri, a sutra moramo biti skupa više nego ikada. Sutra će to biti ključ – agresivnost i zajedništvo, dodao je zaključivši kako svi misle samo o pobjedi sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Samo nam je ova utakmica u glavi, sve ćemo napraviti da uzmemo to zlato koje je san svakog sportaša i sigurno ćemo imati svoje šanse za pobjedu”.

Ante Vukičević napominje da iako je Srbija imala oscilacije tijekom olimpijskog turnira, jasno je svima o kakvoj se reprezentaciji radi.

– Imali su neke oscilacije, ali su se u zadnje dvije utakmice podigli na razinu koja se od njih očekivala. Imaju dva izvrsna pojedinca Jakšića i Mandića, njih treba zatvoriti. Moramo dati sve od sebe, oni igraju organiziranu obranu i mi se moramo dobro pripremiti za to i igrati strpljiv napad, mišljenja je Vukičević.

Finale između Hrvatske i Srbije igra se sutra s početkom u 14:00h u La Defence Areni, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.