Vaterpolisti nakon poraza: Zaslužena pobjeda Španjolske, ali dali smo svoj maksimum

epa10046718 Croatian goalkeeper Toni Popadic in action during the Men's water polo semi final match Spain vs Croatia at the 19th FINA World Aquatics Championships in Hajos Alfred National Sports Swimming Pool in Budapest, Hungary, 01 July 2022. EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Nakon teškog poraza od Španjolske, trebamo se okrenuti borbi za treće mjesto, poruka je to naših vaterpolista, Ante Vukičevića i Andrije Bašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukičević ističe kako smo dobro počeli, ali kasnije previše promašenih zicera:

– Početak utakmice je bio dobar, ali kasnije nismo uspjeli realizirati naše šanse s igračem više. Imali smo par zicera koje nismo pogodili i primili smo par golova od bloka. Zaslužena pobjeda Španjolaca, danas su bili bolja momčad od nas. Pozicijski napad nismo uspjeli realizirati, bacali smo loptu u bunar. Imali smo mi tih nekoliko zicera i igrača više, nismo uspjeli.

Utakmica protiv Grčke u nedjelju i borba za broncu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Treba se sada odmoriti i onda utakmica za treće mjesto, osvojiti medalju. Što prije se oporaviti i onda po medalju. Turnir još nije gotov, imamo još jednu utakmicu u nedjelju. Nakon toga ćemo znati jesmo li zadovoljni ili ne, zaključio je Vukičević.

I Bašić se slaže sa svojim suigračem da su Španjolci danas zasluženo izborili finale:

– Na kraju poraz, zaslužen. Samo prva i dio treće četvrtine smo bili u egalu. Kroz drugu četvrtinu smo imali neke šanse kroz igrača više da održimo neki priključak. Protiv Španjolske je jako teško stizati. To se vidjelo. Imamo igrača manje u rotaciji. Na kraju 10:5, reći će netko da su nas lagano dobili, ali bilo je ovo polufinale i dali smo svoj maksimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupo smo platili promašaje:

– Za igrati finale Svjetskog prvenstva svaka sitnica se skupo plaća. Oni su svaki milimetar koji smo im poklonili, oni su to i realizirali. Oni su ipak momčad koja se najmanje mijenjala. Moram reći da je ovo zaslužena pobjeda Španjolaca. Mi smo ipak jedna nova ekipa.

O Grčkoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čeka nas sada najbitnija utakmica protiv Grčke. Igrali smo s njima i prvu utakmicu. Jednostavno svaka utakmica protiv njih je ‘na nož’, izmjenjivali su se vodstva. Bit će to jedna prava tvrda, muška utakmica. Vraća nam se napokon Rino Burić, očekujem našu dobro igru kao i dosad. Nadam se da ćemo kući otići s brončanom medaljom, rekao je Bašić za kraj, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.