Vaterpolistice poražene od Grkinja: “Napredujemo, iako rezultat možda zavarava”

epa11059542 Natasha Trojan (L) of Croatia defends against Lieke Rogge of Netherlands during the LEN Women's European Water Polo Championship group A match between the Netherlands and Croatia, in Eindhoven, Netherlands, 05 January 2024. EPA/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Vaterpolistice Hrvatske upisale su u drugom nastupu drugi poraz na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj, u drugom kolu skupine A Divizije 1 bolja je bila Grčka 25-8 (5-4, 7-1, 6-1, 7-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatice su se odlično držale tijekom prve četvrtine nakon koje su imale minimalan zaostatak od 4-5. Zabijale su Bruna Barišić za 1-1, Jelena Butić za 2-3, Kiara Brnetić za 3-4 te Ria Glas za 4-4.

Veliki pad u igri nastupio je za Hrvatsku tijekom druge dionice u kojoj su Grkinje s 5-4 pobjegle na 11-4 čime je dvoboj, ujedno, zaključen.

Za Hrvatsku su po dva pogotka postigle Neli Janković i Ria Glas, a po jedan gol su dale Jelena Butić, Kiara Brnetić, Bruna Barišić i Dora Kangler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani po pet puta su hrvatsku mrežu zatresle Eleni Elliniadi i Eleni Xenaki.

– Prvo bi pohvalio cure za prvu četvrtinu koju smo odigrali praktički egal. Ponavljam, ovo su teške utakmice za nas. Grkinje, a sutra Mađarice imaju ovakvih utakmica napretek. Mi sigurno napredujemo, iako rezultat možda zavarava. Mi bismo sami voljeli da je rezultat povoljniji, ali ne možemo protiv toga trenutačno. Znamo što nas čeka, ali moramo uzdignutih glava ići naprijed, za one susrete u kojima ćemo imati ravnopravne suparnice. Sada nam je najbitnije sačuvati cure da su zdrave, mentalno sigurne, a za ove utakmice smo znali da će biti ovakve. Naše suparnice igraju svom snagom, što je i logično, one su te koje ‘nabijaju’ tempo. Sada je rezultat 25:8, dajemo sve od sebe, ali se nadam da za nekoliko godina, kada naše djevojke odrastu, to više neće biti tako, rekao je izbornik Hrvatske Bruno Sabioni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.