Vaterpolska reprezentacija otputovala na međunarodni turnir u Siracusu: Vrlo jake momčadi kao priprema za Svjetsko prvenstvo

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, koja je posljednjih je sedam dana pripremala u Rijeci, u četvrtak je otputovala na međunarodni turnir na kojem će od 6. do 9. srpnja u talijanskoj Siracusi igrati i reprezentacije Australije, Grčke, Italije, Rusije i SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Posljednjih sedam dana u Rijeci smo radili na fizičkoj spremi i taktici a danas putujemo na Siciliju na turnir koji će nam biti završna provjera pred Svjetsko prvenstvo koje se od 15. do 30. srpnja održava u Budimpešti. Očekuje nas nekoliko vrlo jakih momčadi s kojima se možda i sretnemo tijekom Svjetskog prvenstva a ja se nadam da će nas zaobići ozljede”, izjavio je uoči puta ljevoruki napadač dubrovačkog Jug CO Maro Joković.

Izbornik Ivica Tucak u Siracusu je poveo 17 igrača: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Ivan Krapić, Luka Lozina, Marko Macan, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Sandro Sukno, Loren Fatović, Ante Vukičević, Anđelo Šetka, Maro Joković, Kristijan Milaković, Javier Garcia Gadea, Andrija Bašić i Antonio Petković.

” U Rijeci smo odradili sve što smo planirali, bilo je izuzetno naporno. Rad u teretani, razgovori, video analize te taktički i tehnički detalji, sve je napravljeno na najbolji mogući način. Slijedi turnir u Siracusi, tri utakmice. Rezultatski potpuno nebitan turnir, no bitno je da kroz te utakmice postignemo maksimalnu moguću formu” rekao je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru „Citta di Siracusa“ u petak u 18,30 naši reprezentativci igraju protiv selekcije SAD, a u subotu u 18 sati protiv Australije, dok će u nedjelju na programu biti utakmice za plasman.

Nakon turnira reprezentativci će dobiti kraći odmor jer je ponovo okuplja predviđeno 13. srpnja u Zagrebu u kojem ostaju do 15. srpnja kada putuju na SP u Budimpeštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.