Vatreni odradili trening, svi su spremni za Španjolsku

Berlin, 14.06.2024 -Trening Hrvatske nogometne reprezentacije na olimpiskom stadionu u Berlinu. Na fotografiji Marcelo Brozović, Luka Modrić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je na Olimpijskom stadionu u Berlinu posljednji trening uoči sutrašnjeg ogleda protiv Španjolske (18 sati) u susretu prvog kola B skupine na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajači srebra i bronce s posljednja dva Svjetska prvenstva, osjetili su travnjak Olimpijskog stadiona na kojem su Vatreni već jednom otvorili veliko natjecanje. Utakmicom protiv Brazila na SP-u 2006., kada je Kaka zabio jedini gol na utakmici u 44. minuti.

Najvažnija je vijest da su svi igrači bili na broju. Trenirao je i Joško Gvardiol, koji je propustio jučerašnji trening u kampu u Neuruppinu zbog problema sa žuljem, a njegov nastup nije upitan.

Završne pripreme

Vatreni su posljednja tri dana u svojoj njemačkoj bazi odrađivali završne pripreme za ogled protiv Španjolaca. Izbornik Zlatko Dalić je brusio formu i slagao dobitnu formaciju. Teško je očekivati kako će na današnjem treningu otkrivati karte jer “špijuna” ima na sve strane.
Zlatko Dalić je na novinarskoj konferenciji istaknuo kako nema dvojbi oko sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pa sve u svemu dobro smo odradili ove pripreme, zaista imali smo dobre treninge. Dečki su maksimalno to sve skupa odradili. Nismo u nekim velikim problemima s ozljedama, to je najvažnije. Svi su zdravi, svi su spremni. Imali smo dvije dobre utakmice iza nas sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom. Jedan dobar uvod. E sad ćemo pokušavati ponoviti to već sutra protiv Španjolske. Velika utakmica, veliki protivnik, najteži na početku, ali što možemo, to je tako i idemo se boriti, rekao je Dalić.

Sastav za otvorenje

Očekuje se kako će hrvatska reprezentacija otvoriti utakmicu u sastavu s kojim je počela i posljednji ogled protiv Portugala. Dakle, Livaković na golu, Stanišić, Šutalo, Pongračić i Gvardiol u posljednjem redu, u vezi Modrić, Brozović, Kovačić, te isturena trojka Majer, Budimir i Kramarić.

Vezni red s Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem i Marcelom Brozovićem je neupitan. Ivan Perišić još nije na 100 % nakon teške ozljede koljena pa će vjerojatno početi na klupi, dok se Marin Pongračić čini izgledniji izbor u stoperskom paru s Josipom Šutalom. Lovro Majer je posljednjim odličnim nastupima zaslužio mjesto u početnom sastavu, dok je Ante Budimir protiv “svojih” Španjolaca u laganoj prednosti ispred Brune Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su svoj posljednji trening odradili u svojoj bazi u Donaueschingenu, u jugozapadnom Baden-Württembergu, a u Berlinu će tek odraditi medijske obveze.

Furija ulazi u utakmicu ohrabrena s dvije uvjerljive pobjede u prijateljskim susretima protiv Andore (5-0) i Sjeverne Irske ( 5-1). No, brojne su nepoznanice u španjolskoj momčadi u ovom trenutku, budući da je izbornik Luis de la Fuente skrivao karte.

Španjolska je imala veći posjed lopte od svojih protivnika u svakoj od svojih proteklih 136 natjecateljskih utakmica, a posljednji susret kada je imala manji posjed je protiv Njemačke na EP-u 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De la Fuente se sigurno neće previše udaljavati od “španjolskog identiteta”, a dio španjolskih medija navodi kako bi momčad mogla istrčati u sastavu: Simon – Carvajal, Le Normand, Nacho, Grimaldo – Ruiz, Rodri, Pedri – Yamal, Morata, Williams, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.