Vatreni već razmišljaju o Svjetskom prvenstvu, Rakitić o Messiju i Baselu…

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon dvije utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Grčke izborila plasman na svoje peto Svjetsko nogometno prvenstvo. Vatreni će iduće godine u Rusiji igrati u skupini s Argentinom, Nigerijom te Islandom, starim poznanikom iz grupne faze kvalifikacija.  Island je u grupi bio ispred Vatrenih, međutim, većina se slaže da je Hrvatska ipak daleko kvalitetnija reprezentacija od Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako će Vatreni na SP-u igrati u istoj skupini s bivšim dvostrukom svjetskim prvacima, Argentincima, baš kao davne 1998. godine, posebno je zanimljivo razmišljanje Ivana Rakitića koji u Barceloni igra zajedno s najboljim igračem Argentine, ali i svijeta, Lionelom Messijem.  Barca je, podsjetimo, sinoć domaćom pobjedom protiv Sportinga (2:0) potvrdila svoje očekivano prvo mjesto u grupnoj fazi Lige prvaja ispred Juventusa, Rakitić je bio zadovoljan igrom Barcelone, kao i vlastitom igrom:

”Odigrali smo prilično dobro, a nastupati kod kuće za Barcelonu u Ligi prvaka je nešto posebno. Pravi dar. Zaslužili smo pobjedu i moramo ovako nastaviti. Ideja u igri se ne mijenja i to nam omogućava da se bolje prilagodimo”, rekao je Raktić, koji bi u osmini finala Lige prvaka volio igrati protiv možda i najvećeg iznenađenja švicarskog Basela, u kojem je naš nogometaš počeo karijeru.

Rakitić se osvrnuo na Lionela Messija, koji je protiv Sportinga odigrao oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Važno je da je Leo zadovoljan u Barceloni. Čudesno je igrati uz njega i tako malo mu je potrebno da preokrene utakmicu. Moramo se dobro brinuti o njemu”, poručio je veznjak Barce i hrvatske nogometne reprezentacije.

Svjetsko nogometno prvenstvo počinje u šestom mjesecu iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.