‘Vatreni vikend’ – Kako su igrali naši reprezentativci?

I ovog tjedna donosimo vam sažeti prikaz nastupa naših reprezentativaca diljem Europe. Neki od njih imali su uspješan vikend poput Marija Mandžukića, dok su neki poput Andreja Kramarića odigrali ispod svoje razine. Čop, Brozović, Kovačić i Strinić nastupaju večeras u Serie A. U nastavku pročitajte tko je odigrao dobro, a tko slabije nego li inače…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari:
Danijel Subašić – reprezentativna “Jedinica” ponovo je briljirala na vratima Monaca, koji je na gostovanju kod Nice slavio s 1:0, iako je od 45. minute igrao s igračem manje. S ovom pobjedom Monaco se probio na 4. mjesto Ligue One.

Lovre Kalinić – Hajdukov čuvar mreže primio je dva pogotka protiv Lokomotive. U slabom izdanju hajdukovaca, ni Kalinić nije pokazao previše. Jedna od slabijih njegovih utakmica ove sezone.

Ivan Vargić – inače prvi vratar Rijeke nije branio protiv Splita u Parku mladeži. Vargić se još uvijek oporavlja od ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana:
Dejan Lovren – Liverpool je uspješno prošao kroz St. Mary savladavši Southampton s 2:0. Iako nije baš najbolje dočekan od strane domaćih navijača, Lovren je odigrao jako dobru utakmicu, čemu svjedoči i sačuvana mreža vratara Mignoleta.

Vedran Ćorluka – oporavlja se od ozljede, a njegovom Lokomotivu još nije počeo drugi dio sezone.

Domagoj Vida – odigrao je cijeli susret u obrani kijevskog Dinama na gostovanju kod Guingampa u Europa ligi. Iako su poraženi, Vida je ostavio dobar dojam, te je zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordon Schildenfeld – opet je odigrao zapaženu ulogu u obrani Panathinaikosa. Ovaj put je “Schifo” dao doprinos u velikom derbiju Atene protiv Olympiakosa, koji je otišao na stranu Panathinaikosa. Zaradio je i žuti karton.

Šime Vrsaljko – njegov Sassuolo večeras igra protiv Napolija u gostima. Vrsaljko nije među kandidatima za utakmicu zbog ozljede.

Darijo Srna – kapetanski je vodio Šahtar u remiju protiv nadmoćnog Bayerna na Lviv Areni. Njegovi “Rudari” uspjeli su ostvariti vrlo dobar rezultat pred uzvrat u Munchenu. Odgovoran u obrani, koristan prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Strinić – Napoli večeras dočekuje Sassuolo na svom San Paolu. Trebao bi biti među kandidatima za nastup.

Tin Jedvaj – još se oporavlja od ozljede u Leverkusenu.

Hrvoje Milić – drugi lijevi bek naše reprezentacije još nije odigrao službenu utakmicu, traju mu pripreme.

Vezni red:
Danijel Pranjić – u susretu Panathinaikosa i Olympiakosa, Pranjić je odigrao svih 90. minuta poziciji zadnjeg veznog igrača, iza leđa Mladena Petrića koji je postigao pogodak za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj – za razliku od prošlog kola, ovaj put se našao u sastavu Viola na poziciji zadnjeg veznog te je u paru s Aquillanijem odigrao svih 90. minuta u remiju 1:1 protiv Torina.

Mateo Kovačić – Inter večeras gostuje kod Cagliarija, a Kovačić bi opet mogao krenuti s klupe, što bi bio njegov peti uzastopni start van prvih jedanaest.

Marcelo Brozović – za razliku od Kovačića, neumorni veznjak Brozović najavljen je u prvih jedanaest za teško gostovanje kod Cagliarija.

Luka Modrić – uskoro bi trebao završiti s terapijama i vratiti se na teren za Real Madrid. Prognoze govore da bi mogao biti u konkurenciji za uzvratnu utakmicu protiv Schalkea u Ligi prvaka.

Ivan Perišić – još uvijek ozlijeđen. Njegov Wolfsburg opet slavio, 2:1 protiv Herthe.

Ivan Rakitić – počeo na klupi, a u igru je ušao u 63. minuti utakmice umjesto Rafinhe. Njegova Barcelona poražena je na Camp Nou s 1:0 od Malage, a Rakitić nije uspio pomoći u preokretu rezultata.

Mario Pašalić – kao i uvijek neizostavan u prvih jedanaest Elchea. Ove nedjelje njegov Elche ugostio je deseterostrukog prvaka Europe, madridski Real. Pašalić je odigrao jako dobru utakmicu, pogotovo u defanzivnim zadatcima. Real je slavio 2:0.

Napadači:
Mario Mandžukić – za razliku od prošlog kola i poraza kod Celte, Mandžukić je ovog puta bio neumoljiv, te je s jednim pogotkom i dvije asistencije bio glavni igrač u domaćem slavlju protiv Almerije s 3:0. Zasad je “Mandžo” na 12 pogodaka u prvenstvu.

Andrej Kramarić – njegov Leicester imao je pobjedu protiv Evertona sve do par minuta prije kraja, no na kraju je završilo 2:2. Moglo je biti i drugačije da je Kramarić bio precizniji, no previše je promašivao. Proveo je 90. minuta na terenu, što je svakako plus za njega.

Ivica Olić – iako je izašao iz igre protiv Bayerna, Olić se već ovog kola ponovo našao u početnoj postavi HSV-a protiv Borussije Moenchengladbach. Nažalost, obnovio je ozljedu i opet je napustio igru u prvom poluvremenu.

Duje Čop – njegov Cagliari večeras dočekuje Inter, a Čop bi trebao predvoditi napad domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.