‘Vatreni vikend’ – Kako su igrali naši reprezentativci?

Iza nekolicine naših igrača je buran nogometni tjedan, dok su neki imali “pauzu” ili su pak ozlijeđeni. Tko je briljirao, koga su hvalili treneri, a od koga se “očekuje puno više” saznajte u našem pregledu ‘Vatreni vikend’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari:
Danijel Subašić – Po tko zna koji put Subašić je bio ključni igrač Monaca. Ovaj put je naš prvi vratar frustrirao napadače PSG-a, Cavanija, Ibrahimovića i ostale. Monaco je ostao neporažen u derbiju, a Subašića su nakon utakmice pohvalili trener PSG-a Laurent Blanc i kapetan Monaca Jeremy Toulalan.

Lovre Kalinić – Hajdukov čuvar mreže protiv Zadra je, kao i u prošlom kolu protiv Lokomotive, dva puta vadio loptu iz svoje mreže. U slabom izdanju hajdukovaca, ni Kalinić nije pokazao previše. U drugom dijelu zaustavio je nekoliko opasnih udaraca.

Ivan Vargić – inače prvi vratar Rijeke nije branio protiv Slaven Belupa na Kantridi. Vargić se još uvijek oporavlja od ozljede, a njegova momčad nije uspjela savladati goste, ostalo je 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana:
Dejan Lovren – proteklog tjedna Lovren je prošao put od trnja do zvijezda. U Europskoj ligi bio je ‘krivac’ jer je njegov Liverpool ispao od Bešiktaša, tako što je baš Lovren promašio ključni jedanaesterac. Međutim, stasiti stoper oporavio se od šoka te je u derbiju protiv Manchester Cityja bio najbolje ocjenjeni igrač. Liverpool je slavio s 2:1, a Lovrenu idu zasluge jer je zaustavio Aguera.

Vedran Ćorluka – oporavlja se od ozljede, a njegovom Lokomotivu još nije počeo drugi dio sezone.

Domagoj Vida – odigrao je cijeli susret u obrani kijevskog Dinama protiv Guingampa u Europa ligi. Dinamo je slavio s 3:1 i prošao dalje, a Vida je odigrao svih 90 minuta na poziciji desnog beka, a nije zaradio ni žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordon Schildenfeld – nakon ekskalacije nasilja u derbiju protiv Olympiakosa, sve utakmice grčkog prvenstva su suspendirane.

Šime Vrsaljko – njegov Sassuolo izgubio je kod kuće od Lazija 3:0. Vrsaljko nije među kandidatima za utakmicu zbog ozljede.

Darijo Srna – nakon remija protiv Bayerna u Ligi prvaka, Šahtar nije imao službenu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Strinić – Na gostovanju kod Torina, njegov Napoli je poražen s 1:0, a Strinić je odigrao svih 90 minuta na lijevom boku. Solidan nastup, bez žutog kartona.

Tin Jedvaj – još se oporavlja od ozljede u Leverkusenu.

Hrvoje Milić – drugi lijevi bek naše reprezentacije još nije odigrao službenu utakmicu, traju mu pripreme.

Vezni red:
Danijel Pranjić – vidi pod “Schildenfeld”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj – odigrao je svih 90 minuta u malom derbiju kola, u kojem je njegova Fiorentina slavila na gostovanju kod Intera. Jako dobar nastup na poziciji zadnjeg veznog. Također treba reći kako je Miki bio jedan od boljih igrača u pobjedi protiv Tottenhama u Europskoj ligi, gdje je asistirao Gomezu za vodeći pogodak.

Mateo Kovačić – Inter je poražen na svom terenu protiv Fiorentine, a Kovačić je krenuo od prve minute. Odigrao je 73. minute, a zamijenio ga je Palacio. Trener Mancini izjavio je nakon utakmice kako od Kovačića očekuje puno više.

Marcelo Brozović – za razliku od Kovačića, neumorni veznjak Brozović odigrao je svih 90 minuta u derbiju. Zaradio je žuti karton i nije imao konkretnijeg učinka prema naprijed.

Luka Modrić – uskoro bi trebao završiti s terapijama i vratiti se na teren za Real Madrid. Prognoze govore da bi mogao biti u konkurenciji za uzvratnu utakmicu protiv Schalkea u Ligi prvaka.

Ivan Perišić – još uvijek ozlijeđen. Njegov Wolfsburg opet je slavio, ovaj put su bili bolji od Werdera na njegovom terenu s 5:3. Kako igraju De Bruyne, Caligiuri i Schurrle, pitanje je da li će Perišić opet imat mjesto u početnih 11 Wolfsburga, mi se nadamo da hoće.

Ivan Rakitić – Raketa je odigrao možda i najbolju utakmicu do sada u dresu Barcelone. Na nezgodnom gostovanju kod Granade, Barca je slavila s 3:1, a naš reprezentativac postigao je vodeći pogodak na utakmici te je asistirao Suarezu za 2:0. Odigrao je svih 90 minuta.

Mario Pašalić – kao i uvijek neizostavan u prvih jedanaest Elchea. Ove nedjelje njegov Elche odigrao je neriješeno 1:1 kod Celte iz Viga. Mario je napustio teren u 68. minuti utakmice. Solidan nastup mladog veznjaka.

Napadači:
Mario Mandžukić – za razliku od prošlog kola i sjajne predstave protiv Almerije, Mandžukić je ovog puta krenuo s klupe u gostima kod Seville. U igru je ušao u 75. minuti umjesto Griezmanna, te je ostao bez konkretnog učinka.

Andrej Kramarić – njegov Leicester nije igrao ovog vikenda.

Ivica Olić – oporavlja se od ozljede, a njegov HSV je upisao novi poraz, ovog puta protiv Frankfurta 2:1.

Duje Čop – Cagliari je ugostio Veronu na svom terenu, no poraženi su 2:1. Čop je u igru ušao u 62. minuti umjesto Dessene, no nije uspio doprinjeti u preokretu rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.