Vatrenima trebaju bodovi protiv nikad jače Danske

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 sati igra treću utakmicu u sklopu Lige nacija protiv Danske, vodeće reprezentacije nakon prva dva kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić potvrdio je da Borna Sosa neće biti u konkurenciji za utakmicu, a status Borne Barišića još je pod upitnikom. Dalić je također istaknuo da će odmoriti trojac veznih igrača Modrić-Kovačić-Brozović, pa bismo od prve minute mogli vidjeti, primjerice, Kristijana Jakića i Marija Pašalića, s time da su mjesta na ostalim pozicijama, prije svega u vrhu napada još otvorena. Ante Budimir je, prema riječima izbornika, energetski potrošen nakon Francuske i mogao bi krenuti s klupe. Novost je i da bi na desnom boku vrlo vjerojatno mogao početi Josip Stanišić.

– Igramo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Igraju agresivno, vratio im se i Eriksen koji je motor momčadi. Pobijedili su u oba gostovanja, mi nismo u toj situaciji, ali to ne umanjuje naše šanse, rekao je Dalić.

Danski izbornik Kasper Hjulmand uoči utakmice je naglasio kako će biti dosta rotacija s obzirom na umor, a kao najveću kvalitetu Hrvatske istakao je naš vezni red i Luku Modrića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oni su stvarno jako dobar tim, imaju isti vezni red već godinama. Stvarno su jako, jako dobri. Impresioniran sam Modriće, on je kao vino, što stariji, to bolji. Radit ćemo dosta rotacija, ne mogu reći koji će igrači igrati, ali imat ćemo pristup kao protiv Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.